Zwaar bevochten gelijkspel voor Boskant

donderdag 29 november 2018

De wedstrijd Boskant 1 – Nulandia 1 eindigde met de stand die bij aanvang ook al op het scorebord af te lezen was: 0-0 dus. Toch was het niet echt een onaardige wedstrijd om naar te kijken. Nulandia was technisch de betere ploeg, maar het met veel inzet spelend Boskant wist dat voldoende te compenseren.
Omdat de bezoekers qua inzet niet onder deden voor de thuisclub werden de meeste duels in de eerste 20 minuten voornamelijk ‘uitgevochten’ tussen de twee 16-meter lijnen. In de 22e minuut veranderde dat. Na een snel genomen corner moest de inzet van Nulandia speler Geert Korsten door een van de Boskant verdedigers van de doellijn worden getrapt. En bij een vrije trap, enkele minuten later, kon, na een onverwachte stuit, Rob van der Heijden de bal nog tot corner verwerken. In de 25e minuut verrichtte Nulandia doelman Stijn van der Donk een fantastische redding door een vrije trap van Rens van de Wijdeven uit de benedenhoek te boksen. In de 27e minuut was een goed aanval via Aimé Opheij en Jim van der Zanden de laatste goede mogelijkheid voor Boskant voor rust. Nulandia zette Boskant stevig onder druk en het was vooral aan Boskant doelman Tom van der Heijden te danken dat er geen doelpunten vielen. Met name de inzet van Geert Korsten, in de 33e minuut na een verdedigingsfout in de Boskant verdediging, wist Tom met een uiterste reflex nog over het doel te werken; de ‘reservebank’ van de bezoekers hadden de handen al in de lucht! En ook bij het schot van Teun van de Sangen, in de 36e minuut, kwam Tom als winnaar uit de strijd. 

DSC_0403jpgVoor rust waren de bezoekers de bovenliggende partij

Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht, alhoewel de beste kansen opnieuw bij de bezoekers op het bordje lagen. Maar Tom bleek niet te passeren al moest hij in de 61e minuut hulp inroepen van Rob van der Heijden nadat hij de inzet van de vrij voor hem opduikende nr. 10, opnieuw Geert Korsten dus, net niet voldoende had kunnen pareren. De beste mogelijkheid in de 2e helft viel voor Boskant in blessuretijd. Na een mindere uittrap van Nulandia doelman van der Donk, kon Pieter van de Warenburg vrij richting Nulandia doel, maar een van de verdedigers stoorde voldoende om die kans voor Boskant om zeep te helpen!

DSC_0429jpg
DSC_0415jpg
Door winst van de twee onderste ploegen zakt Boskant enkele plaatsen en bezet nu plek tien samen met Boxtel, Ravenstein en Vorstenbossche Boys. Het verschil met Nulandia, dat plek 6 bezet, bedraagt ‘slechts’ 3 punten. Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen oude bekende DVG 1 op het programma. Geen gemakkelijke tegenstander. Boskant 1 moet opnieuw vol aan de bak!

Boskant 2 behaalde in de thuiswedstrijd tegen Erp 3 een 3-1 overwinning. Daarmee blijft het aan kop in de reserve 3e klasse. Ook Boskant 2 moet aanstaande zondag naar Liempde. Het speelt daar om 12.00 uur tegen DVG 2. Ook voor ons tweede dus een pittige wedstrijd!

Afgelopen zondag behaalde ons damesteam een prima 9-1 overwinning op Blauw Geel VR1. Aanstaande zondag zal het niet zo simpel gaan; onze dames krijgen dan Rhode VR2 op bezoek; een echte derby voor onze dames dus!


Vorige