Zeer gezellig en geslaagd avondje Bingo!

dinsdag 28 maart 2017

Afgelopen donderdag 23 maart werd de eerste enige echte 'Ludieke Bingo-avond' georganiseerd. Met een goedgevulde kantine en een echte bingomiep kon de avond beginnen.

Bingo_afb2jpg
Alle aanwezigen kregen een bingokaart om mee te spelen en de spelregels werden kort maar krachtig toegelicht. De bingomiep, alias Peter van der Heijden, liep rond met een emmer vol met eieren. In de eieren zaten vragen waarop een antwoord moest komen van 1 t/m 75. Werd er een goed antwoord gegeven, dan mocht iedereen dit nummer van zijn bingokaart afstrepen. Bij een fout antwoord had je pech en ging de vraag terug in de emmer. Op het scherm kon je zien welke nummers al geweest waren, vele gezichten kwamen voorbij.

Bingo_afb3jpg
Spelers konden tactisch goed of fout antwoorden en bij een valse bingo werd er traditioneel een liedje gezongen. Glenn van der Heijden stond even niet goed op te letten toen zijn bingokaart door anderen werd afgestreept. Door zijn valse bingo werd het bekende lied van Bas Vermeer live door hem gezongen. Frank Konings en Rudy Neggers hadden met opzet een valse bingo, zodat ze een prachtig eigengemaakt nummer voor onze bingomiep konden opdragen.

Gedurende de avond hadden we 12 prijswinnaars. Zes winnaars bij één rijtje, vijf winnaars bij twee rijtjes en de hoofdprijs bij een volle kaart waar Thijs van Asveld mee naar huis ging. Het was een gezellige en geslaagde avond.

Bingo_afb4jpgWinnaar Thijs pakt zijn prijs uit.

Vorige