Wordt de wedstrijd tegen koploper Nijnsel de ommekeer voor Boskant?

woensdag 15 april 2015

Aanstaande zondag zou het zomaar eens kunnen gaan spannen op sportpark “Den Eimert”. Dan namelijk staat de derby Nijnsel 1- Boskant 1 op het programma. Het eerste treffen, gespeeld op zaterdagavond 29 november, werd een overwinning voor Nijnsel. De ruststand was 0-1, met een gelijk opgaande 1e helft, maar na rust had Nijnsel de wedstrijd onder controle en bepaalde met een 2e doelpunt de eindstand op 0-2.
Boskant stond voor het 1e duel “slechts” 2 punten achter op het bezoekende Nijnsel, maar wie er nu de tussenstand bij haalt, kan constateren dat die aanzienlijk in het voordeel van Nijnsel is veranderd.
Voor de outsiders: Nijnsel staat na speelronde 19 op kop met 45 punten; liefst 4 punten voor op Juliana Mill. Boskant volgt op een straatlengte met slechts 21 punten en bezet daarmee de 9e plaats.
Het kent daarmee geen degradatiezorgen, maar erg gelukkig met die lage positie is men in Boskant toch niet.

Nijnsel-Boskant site_04AjpgFragment uit de thuiswedstrijd; 1e helft

Met name de periode na de winterstop heeft Boskant belabberd gepresteerd. Slechts 4 wedstrijdpunten was het resultaat, met als sluitstuk tot dusver de met 0-3 verloren wedstrijd afgelopen zondag, thuis tegen Ollandia. Ollandia had, met name na rust, in huis wat Boskant al een aantal wedstrijden mist en waar veel tegenstanders in het verleden toch tegenop keken: goed voetbal in combinatie met een tomeloze inzet!

Afgaande op de huidige ranglijst, lijkt het een “eitje” te worden voor de thuisclub. “Maar het is en het blijft een derby”, aldus trainer Henry van Wanrooij, “voetballend zijn we vermoedelijk wel minder dan Nijnsel, maar als we dat weten te compenseren met een voor Boskant kenmerkende inzet, kan het toch een mooi derby worden.

Hopelijk zijn onze vaste supporters, ondanks het tot nu toe matige seizoen, aanstaande zondag toch weer present om ons team te steunen”!

Vorige