v.v. Boskant neemt afscheid van een bijzonder sponsorschap

maandag 19 juni 2017

Voor een aantal van u misschien oud nieuws, omdat er enkele weken terug al een artikel in MooiRooi heeft gestaan. Maar voor de redactie betekent dat niet dat het onze site voorbij gaat! Bij deze verontschuldiging aan Marielde en aan onze “vaste” lezers.

Beste lezers, we gaan voor u terug in de tijd. Naar het jaar 1977 waarin Toon de Koning, geboren en getogen Boskanter en directeur van 3 De Koning bv’s door het toenmalige bestuur van voetbalvereniging Boskant benaderd werd met de vraag of hij beschermheer van de vereniging wilde worden. Toon was zeer vereerd en aanvaardde die functie met heel veel plezier en passie. De inhoud van die rol was voor hem niet te vergelijken met die van een sponsor! Z’n passie betrof vooral het 1e team van Boskant, maar indien nodig sprong hij ook (adviserend of financieel ondersteunend) bij als dat binnen de club op andere plekken nodig was. Hij stond er op dat er op de shirts van Boskant 1 geen reclame werd aangebracht: “Ik denk dat Boskant 1 de enige ploeg in de regio is die op het shirt haar eigen naam draagt, namelijk die van Boskant en daar ben ik zeer trots op”.
Er leek een einde aan het samenwerkingsverband te komen toen Toon op 10 december 2005 overleed. Maar Toon had al “geregeld” dat z’n overlijden niet het einde zou betekenen van de samenwerking.

2017 Afsluitingsfeest kleinbeeldjpg
Dochter Marielde nam die taak over! Een gebaar waarvoor v.v. Boskant haar meer dan dankbaar is. Na een periode van liefst 40 jaar gaat Marielde stoppen met het sponsoren van Boskant 1 en gaat ze v.v. Boskant op basis van een ander pakket financieel ondersteunen. Als waardering werd haar op de afsluitingsavond een mooie bos bloemen en een warm applaus aangeboden. Voetbalvereniging Boskant mag zich gelukkig prijzen dat ze met Toon en Marielde op deze manier hebben mogen samenwerken. Chapeau!

Vorige