VV Boskant kiest sportman en sportvrijwilliger seizoen 2016-2017

maandag 03 april 2017

Een van de vaste agendapunten op de algemene ledenvergadering (voorjaarseditie) van voetbalvereniging Boskant is de verkiezing van de sportman/vrouw en de sportvrijwilliger. In de nieuwe vorm is het eigenlijk meer het bekend maken van de namen, omdat de keuze, voorafgaande aan de ledenvergadering, door een daartoe gekozen comité wordt uitgevoerd.

Gezien de reacties tijdens en na de bekendmaking, kon eenieder zich uitstekend vinden in de keuzes: Fred van Bussel ‘Sportman 2016-2017’ en Yvonne van den Akker ‘Sportvrijwilliger (-ster) 2016-2017’.

Sportman en Sportvrouw 2016_01jpg

Vanzelfsprekend is bijgaande onderbouwing vooraf gegaan aan de uiteindelijke bekendmaking. Bij Yvonne duurde het wat langer voordat er geroezemoes in de kantine ontstond, maar bij Fred was dat eerder een kwestie van seconden!

Fred is in 1992 naar Boskant gekomen en verdedigde meer dan 10 jaar het doel van Boskant 1. Hij stopte daarmee na het seizoen 2002-2003. Toen al verzorgde Fred, onder de “hoede” van (de lange) Jan van Hastenberg de keeperstraining van de Boskant selectie. Toen Jan daarmee stopte nam Fred die taak van hem over. Tot aan de dag van vandaag is Fred daarom nog wekelijks te vinden op het trainingsveld bij vv Boskant. Na 15 jaar heeft Fred z’n rentréé gemaakt in Boskant 1. Het verhaal is bij de meesten bekend; Tom van der Heijden, onze vaste 1e elftal keeper, raakte ernstig geblesseerd in de voorbereiding van dit seizoen. Het betekende ook meteen dat er een keepersprobleem ontstond, met name m.b.t. het 1e elftal. Fred heeft zich toen (op 51 jarige leeftijd) beschikbaar gesteld! Met prima resultaat! Een betere keuze voor de titel “Sportman” kon er echt niet worden gemaakt!

Mogelijk is de keuze voor Yvonne als ‘Sportvrijwilliger” voor een aantal personen wat onverwacht, maar dat zal dan vooral komen omdat het vrijwilligerswerk van Yvonne vooral op de jeugd betrekking had en voor een groot deel achter de schermen plaats vond. Ze kent de club intussen op haar duimpje. In haar vrijwilligerswerk is Yvonne gestart als secretaris bij het jeugdbestuur. Daar is het niet bij gebleven en heeft ze zich ingezet op allerlei andere plekken. Een korte opsomming: als coördinator vriendschappelijke wedstrijden, deelnemer afgelastingendienst, bardienst, organisatie ouder/kind toernooi, coördinatie wedstrijden en last but not least natuurlijk het wedstrijdsecretariaat bij de jeugd. Hoe Yvonne binnen de vereniging is te herkennen? Simpel, ze is altijd bereid te helpen, denkt altijd mee en is (bijna) altijd vrolijk en vriendelijk! Je zou maar zo’n vrijwilliger (-ster) binnen je club hebben!


Vorige