VV Boskant hard onderuit op bezoek bij FC de Rakt

dinsdag 19 maart 2024

VV Boskant heeft op bezoek bij FC de Rakt de tot nu toe grootste nederlaag van het seizoen geleden. In een afwachtende openingsfase waren de eerste mogelijkheden voor Boskant. Stijn van den Biggelaar kreeg een goede kans met het hoofd na doorkoppen van Emiel van den Elsen. En even later testte Emiel Rakt doelman Brian Vialle met een afstandsschot.
Aan de andere kant speelde de Rakt een overtalsituatie slecht uit.
Na 19 minuten volgde een sterke fase van de thuisclub. Na een lage voorzet kreeg Jurre van den Hoogen alle ruimte in het 16 meter gebied, Met een zacht, geplaatste schuiver in de linkeronderhoek bracht hij z’n team op een 1-0 voorsprong.

Boskant leek wat van slag en leidde met balverlies meerdere kansen voor de Rakt in. De grootste kans in de 24e minuut leverde bijna de 2-0 in. Doelman Frank Thijssen had, na een eerste reactie, de hulp nodig van Jordy van der Heijden die de bal op de doellijn nog tot corner kon verwerkten. Die corner werd vervolgens door Jim van der Zanden van de lijn gehaald!

 In de 29e minuut leek Boskant, redelijk uit het niets, op gelijke hoogte te komen. Goed doorzetten van Yannick Opheij gaf Brett Veldkamp de mogelijkheid tot een schot. Doelman Vialle kon de bal met moeite keren. De rebound kwam voor de voeten van Stijn, maar diens inzet miste kracht en richting waardoor de bal door de verdediging onschadelijk worden gemaakt. Net voor rust kreeg Stijn nog een goede kans, maar z’n inzet werd gestopt door de doelman.

De eerste minuten na rust waren voor Boskant. Met Rens in de voorhoede kwam er meer gevaar, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Na ruim 10 minuten spelen in de 2e helft kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Een lange crossbal van achteruit werd niet goed ingeschat door de Boskant defensie. De harde voorzet die daarop volgde werd door een attente Finn Kuipers  binnen getikt. Na dit doelpunt leek het geloof bij Boskant verdwenen. Er kwamen nog wel enkele kleine kansjes voor Boskant, maar met name de Rakt maakte gebruik van de ruimte bij Boskant achterin. Tot twee keer toe leverde een vrije trap rand 16 een doelpunt op.

In de 75e minuut leverde de voorzet werd de voorzet van Peerke Kuipers door Wout Vesters onhoudbaar voor de Boskant verdediging tegen de touwen gekopt waardoor het 3-0 werd en in de 80 minuut zorgde Jorg Verhoeven met een uitstekend genomen vrije trap voor de 4-0 eindstand. Een verdiende overwinning voor de Rakt en een les in efficiëntie voor Boskant!

Vorige