Vrije val Boskant lijkt niet te stoppen

Monday 28 March 2016

Voer voor psychologen? Je zou het haast zeggen. (Bijna) alles wat goed ging voor de winterstop, gaat nu verkeerd. En het lukt de groep, spelers en begeleiding, vooralsnog nog niet om daar een positieve draai aan te geven.

Voor rust, met de wind vol in de rug, was Boskant minimaal gelijk aan tegenstander WHV. Zelfs wat meer in balbezit, maar dat voordeel kon niet in doelpunten worden uitgedrukt. Uiteindelijk was de beste kans nog voor de thuisclub. Na een aanval door de midden verscheen Tim Buunen vrij voor Boskant doelman Tom van der Heijden, maar z’n inzet was door Tom gemakkelijk te verwerken.

WHV 1-Boskant 1_04jpg
Na rust was het helemaal anders. WHV was, mede door het windvoordeel, het bovenliggende team en wist al na 4 minuten op voorsprong te komen. Marco Lunenburg passeerde op rechts een tweetal verdedigers en knalde de bal met z’n linker snoeihard in de kruising. Onhoudbaar voor Tom, die er 2 minuten eerder al met een fabuleuze redding voor gezorgd had dat Marco toen al niet de 1-0 binnenschoot. Een tegenslag voor Boskant, maar gelukkig een van korte duur. Na een geblokkeerd schot van Frank van der Heijden in de 54e minuut wist Emiel van den Elsen in de 57e minuut een corner voorbij WHV doelman Jaap de Wit te koppen en daarmee de gelijkmaker te scoren: 1-1.

WHV 1-Boskant 1_08jpg

Helaas was na ruim één minuut de vreugde alweer over. Na een snelle uitval was er voor de voorwaartsen van de thuisclub wel heel veel ruimte. De voorzet van Roel Lunenburg werd bij de 2e paal simpel door broer Thijs binnengelopen: 2-1. WHV was in het verdere verloop van de wedstrijd de betere ploeg, maar mede door goed keeperswerk van Tom liep de achterstand niet verder op. In de 79e minuut was Frank van der Heijden dicht bij de gelijkmaker. Z’n inzet werd door doelman de Wil echter over de lat getikt. In de 84e minuut ging de wedstrijd op slot. In eerste instantie wist Tom een snoeiharde inzet op uitstekende wijze uit z’n doel te ranselen, maar op de rebound van Ramon Kezer was hij kansloos: 3-1.

WHV 1-Boskant 1_07jpg

Boskant blijft door dit verlies op 28 punten en zakt een plaatsje op de standenlijst. Door alle verliespartijen is het gat met plaats 11 (vierde van onder) nog “slechts” 10 punten zodat winst bij de komende wedstrijden meer dan welkom is. De eerstvolgende tegenstander (zondag 3 april) is NLC’03 dat sinds de winterstop nog ongeslagen is (7 wedstrijden 17 punten). Opnieuw een wedstrijd waar de mouwen voor opgestroopt moeten worden!
Ook Boskant 2 moet vol aan de bak. Met 2 punten achterstand op tegenstander Boekel Sport 2 is winst in de strijd om degradatie, waarin beide teams verwikkeld zijn, van groot belang.

Uitslagen senioren

WHV 1-Boskant 1 3-1, WEC 3-Boskant 3 4-3, Avesteyn 5-Boskant 4 2-4

Uitslagen jeugd
Venhorst A1-Boskant A1 4-3, Boskant B1-Boekel Sport B3 10-1, Boskant D1-Ollandia D1G 2-0, Boskant E1GF-Schijndel E5G 9-1, Boekel Sport F3-Boskant F1 0-1, Elsendorp F2G-Boskant F2 1-1

Standenlijst per 28-3-2016JPG

Voor meer details klik op onderstaande link.