Vriendinnendag vv Boskant 2017

maandag 08 mei 2017

Meidenvoetbal is stoer! Met deze opvatting had vv Boskant alle meiden van de basisschool Boskant en omgeving uitgenodigd om een training te komen bijwonen. Op zondag 30 april, met het zonnetje hoog aan de hemel, stonden er 20 enthousiaste meiden te popelen om met de training te beginnen.

Na een korte voorstel ronde, werd al snel gestart met de warming-up. Het leek erop dat iedereen vooraf stiekem geoefend had want met zowel het linker als rechter been dribbelden de meiden met de bal over de breedte van het veld. Na de warming-up volgde een 1 tegen 1 oefenvorm waarbij gescoord moest worden op goals, gevolgd door een pass-trap oefening waarbij de bal tussen twee pionnen door geschoten moest worden. Ook hier lieten de meiden zien dat dit het voor hun een koud kunstje was. De afstand van de startpositie tot de pionnen moest dan ook meteen worden vergroot.

Vriendinnendag april 2017_05jpgHeerlijk zo'n verfrissing!

Na de pass-trap oefening kon iedereen even op adem komen onder het genot van een glaasje ranja. De energie was dan ook nog hard nodig voor het tweede gedeelte van de training. Deze startte met een oefening waarbij de meiden binnen een aangegeven vak moesten dribbelen met een bal. Dit moest zorgvuldig gebeuren want tegelijkertijd waren er twee meiden die de ballen probeerden af te pakken en buiten het vak te schieten. Na deze vermoeiende oefening werd er afgesloten met een eindpartij. De laatste mogelijkheid om alle energie kwijt te raken en te laten zien dat voetbal wel degelijk een meidensport is. Natuurlijk hadden de meiden iets lekkers verdiend na zo’n intensieve training. De ranja en frietjes uit de kantine werden dan ook met open armen ontvangen.

Graag willen we alle meiden bedanken voor hun aanwezigheid en inzet. Het is altijd leuk om training te geven aan zo’n enthousiaste en leergierige groep.

De trainers

Natuurlijk zijn er die zondag meer foto's gemaakt. Ga daarvoor naar Media/Fotoalbum/Vriendinnendag april 2017 of klik op onderstaande link.

www.vvboskant.nl/media/fotoalbum/vriendinnendag-april-2017





Vorige