Verdiende 2-0 overwinning op WEC

dinsdag 05 februari 2019

Boskant heeft op een uitstekende manier revanche genomen op de 2-0 uitnederlaag eerder dit seizoen. Na 90 minuten stond er opnieuw een 2-0 eindstand op het scorebord, maar nu dus in het voordeel van de thuisclub.
Het eerste kwartier had Boskant het er toch wel een beetje lastig mee. WEC was meer aan de bal en zette de Boskant verdediging met een aantal goede aanvallen flink onder druk. In de 6e minuut zorgde Elmo Kuijpers voor het eerste gevaar. Zijn schuiver verdween echter over de achterlijn. Boskant had de organisatie achterin, met doelman Erwin Brouwers als vervanger voor de geblesseerde Thom van der Heijden echter op orde! In de 18e minuut was Boskant voor het eerst gevaarlijk. Met een verrassend afstandsschot probeerde Rens van de Wijdeven doelman Luuk Santegoeds te verschalken, maar attent keepend leverde het voor Boskant slechts een corner op. Veel inzet aan beide kanten, weinig echte kansen. Tot de 45e minuut een prima combinatie de voorsprong opleverde. De eerste inzet van Emiel van den Elsen, na een door Roy van der Linden goed terug gelegde bal, strandde op het been van een tegenstander. De rebound kwam via een bekeken balletje van Jim van der Zanden opnieuw bij Emiel en toen was het kassa en verscheen de 1-0 op het scorebord. Een prettig begin van de theepauze. Voor Boskant dan, wel te verstaan! 

Boskant 1-WEC 1_1315jpg
Na rust was Boskant de betere ploeg. Met name op basis van inzet kreeg het bezoekende WEC weinig ruimte om gevaarlijk te worden. Met uitzondering van de 52e minuut, toen een matige uittrap van Erwin een kans opleverde voor Steef Rovers. Diens diagonale schuiver werd echter uitstekend door Erwin tot corner verwerkt. In de 63e minuut had Emiel z’n 2e treffer kunnen maken. Na een snelle uitval over rechts kreeg hij de bal voor het inkoppen (voorzet-op-maat van Jim), maar hij mikte net iets te hoog. Boskant bleef aandringen, maar pas in de 82e minuut leverde dat een tweede doelpunt op. Uit een corner van Rens kopte een uitstekend spelende Rob van der Heijden de verdiende 2-0 tegen de touwen. Een prima overwinning van een hardwerkend en bij vlagen goed spelend Boskant! 

Boskant 1-WEC 1_1313jpg
Boskant 1-WEC 1_1318jpg
Boskant 1-WEC 1_1340jpg

Door deze overwinning schuift Boskant 1 naar plaats 5 op de ranglijst. Een prima plek, maar omdat een aantal teams nog 1 of zelfs 2 wedstrijden in moeten halen, is die plek vermoedelijk slechts 'tijdelijk'. 
Geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten dus!

Boskant 2 blijft aan de kop in de res. 3e klasse G. Nijnsel 2 werd vrij eenvoudig met 3-0 aan de kant geschoven. Door deze overwinning gaat het team riant aan kop. Halverwege de competitie heeft Boskant 2 liefst 7 punten voorsprong op nummer 2, UDI’19 3. Ook nog met 1 wedstrijd minder gespeeld! Maar …… er moeten nog 11 wedstrijden. Dus wel even het koppie erbij houden!

Komend weekend speelt Boskant 2 uit tegen TOP 4, Boskant 1 speelt enkele uren later ook in Oss, tegenstander is Cito 1.


Vorige