[Update] Goed voorbereid het veld weer op

zondag 17 mei 2020

Na een periode van bijna twee maanden waarin er niet gevoetbald werd op de Boskantse velden, wordt er inmiddels gelukkig weer getraind. Via het volgende bericht, wil Fysiotherapie de Meierij iedereen voorbereiden om zo fit mogelijk het veld weer op te gaan de komende periode:

Beste voetballers, 

In deze rare tijd is iedereen zoekende naar de juiste balans rondom sporten binnen de opgelegde maatregelen. De trainingen hebben bijna 2 maanden stil gelegen en voetballers hebben beperkte mogelijkheden om te blijven werken aan conditie, schotkracht of balgevoel. Sportparken waren lang gesloten en afspreken met teamgenoten wordt afgeraden. 

Gelukkig worden de trainingen inmiddels weer gefaseerd opgebouwd! Natuurlijk met de nodige maatregelen, zeker voor de groep van 13 tot en met 18 jaar en de senioren, maar er kan weer gevoetbald worden!

Voor de voetballers die weer het veld op mogen is een goede voorbereiding van groot belang. Blessures liggen op de loer wanneer het lichaam even niet meer gewend is aan schieten, sprinten en duels. Hierbij is de rompstabiliteit van de voetballers een belangrijke factor in het voorkomen van blessures.

We willen vanuit Fysiotherapie de Meierij een handje helpen in het voorbereiden op het nieuwe trainingsseizoen. Via ons YouTube kanaal wordt er wekelijks een filmpje geplaatst met oefeningen gericht op kracht, stabiliteit en conditie. De oefeningen zijn voor zowel de jeugd die binnenkort het veld weer op mag, als de senioren die de voetbalschoenen voorlopig nog in de kast moeten laten staan.

Via onderstaande links kom je direct uit bij de eerste 2 video’s van ‘’voorbereid het veld op’’.
Aflevering 1: https://youtu.be/36aE89_fOnY
Aflevering 2: https://youtu.be/2a_U1O8dUDA 
Aflevering 3: https://youtu.be/xgWTHp_zkio *NIEUW
Aflevering 4: https://youtu.be/JHEZOKkSEdg *NIEUW

Mocht je alsnog vragen hebben, kun je altijd contact opnemen met Fysiotherapie de Meierij via 0413-471227 of info@fysiotherapiedemeierij.nl

Veel succes en blijf gezond! 

Namens
Team Fysiotherapie de Meierij
Borchmolendijk 1
5492 AJ Sint Oedenrode 

Vorige