Update 7 september - Afronding kunstgrasveld

woensdag 07 september 2022

Sinds 11 juli, zo’n zeven en een halve week geleden, heeft veld 2 een ware metamorfose ondergaan. Het veld kleurde geel (zandgrond), grijs (lavasteen) en blauw (foam), maar heeft sinds deze week haar vertrouwde groene tint weer terug; het kunstgras ligt erop. We bevinden ons momenteel in de afrondende fase van de huidige vernieuwingen op het sportpark. Sinds de laatste update is er wederom ontzettend veel werk verzet. De aannemer maakt stappen met het kunstgrasveld en een grote groep vrijwilligers zweet en zwoegt met allerlei aanvullende werkzaamheden. Hier zijn en blijven wij zeer dankbaar voor.

De lavasteen-laag onder het kunstgrasveld is aangevuld met fijner gruis voor een stabielere ondergrond. Dit is vervolgens bedekt met een foam-laag, voor een goede demping van het veld, en afgetopt met mooi kunstgras tapijt. Dit kunstgras is gevuld met zand om het meer massa te geven zodat het op zijn plek blijft liggen. De afgelopen week is er mais-infill overheen gestrooid om het geheel compleet te maken. Om het bespeelbaar te maken, moet de mais-infill water opnemen en uitzakken. Als moeder natuur ons hier niet bij gaat helpen, zullen we met behulp van een sproei installatie dit bewerkstelligen. In principe is het kunstgrasveld dan klaar om bespeeld te worden. De keuring staat gepland op 7 september. Die dag zal een inspecteur beoordelen of het veld voldoet aan alle eisen waaraan een modern kunstgrasveld dient te voldoen. Indien het voldoet, mogen we het gaan gebruiken.

Naast de veranderingen op het veld hebben de ontwikkelingen rondom het veld ook zeker niet stilgelegen. De opslag van de verplaatsbare goals is namelijk opnieuw betegeld en uitgebreid. Het pad tussen kantine en kleedkamer is in zijn geheel een aantal meter verplaatst in de richting van het kunstgrasveld. Dit vergroot het speelveldje en biedt de mogelijkheid tot het plaatsen van een vernieuwde speeltuin. Ook is er begonnen met het plaatsen van het hekwerk rondom het kunstgrasveld en de ballenvangers, deze zijn zwart gecoat voor een chique en moderne uitstraling. De bijbehorende dug-outs hebben qua levering enigszins vertraging opgelopen, maar zullen binnen enkele weken ook gemonteerd worden. Verder is de LED verlichting rondom het veld aangesloten. Deze werkt nu, maar zal spoedig door een specialist afgesteld worden om optimale wedstrijdbelichting te bereiken.

VV Boskant wil het kunstgrasveld op een feestelijke manier openen. Daarom wordt er op dinsdag 13 september een wedstrijd gespeeld tussen Boskant 1 en een selectie van spelers uit Sint-Oedenrode, Olland en Nijnsel. Om 19.15 uur zal een officieel woord gesproken worden, waarna om 19.30 uur de aftrap zal plaatsvinden. U bent van harte uitgenodigd voor deze unieke gebeurtenis.

Hopelijk tot dan!

Met sportieve groet,

Werkgroep Kunstgrasveld

Maarten van der Linden, Huub van der Zanden, Willy van der Heijden, Ad van Hastenberg, Joep Dekkers, Ilse Schaafsma, Theo de Koning, Tim van Breemen


Kunstgras001jpg


Kunstgras1jpg

Kunstgras2jpg


Kunstgras4jpg

Kunstgras6jpg

Kunstgras7jpg

Kunstgras8jpg

Kunstgras9jpg

Kunstgras10jpg

Kunstgras3jpg

Vorige