Teleurstellend gelijkspel Boskant

zondag 27 maart 2022

Het is Boskant niet gelukt om uit tegen EMK meer dan 1 punt te pakken. Sterker nog, het mag in de handen klappen dat de open kansen die de thuisploeg in de laatste minuten van de wedstrijd wist te creëren, niet werden benut.
Boskant miste om een aantal redenen wel een aantal basisspelers. Maar om dat alleen als oorzaak van de mindere prestatie te benoemen, gaat te ver. Boskant bracht deze middag als team te weinig!

Voor rust ging de wedstrijd gelijk op. Boskant was wat meer aan de bal, maar kon, net zo min als de thuisclub, potten breken voor het doel van de tegenstander.

De tweede helft bracht meer spektakel. De eerste kans na rust, in de 48e minuut, was voor de thuisclub. Met een prima redding wist Boskant doelman Frank Thijssen de inzet van Daan Tappel onschadelijk te maken. In de 58e minuut was het de beurt aan Boskant. EMK doelman Vleeschauwer reageerde voortreffelijk op een door Frank van der Heijden hard ingeschoten vrije trap.
Na een gemiste kans voor EMK speler Geert Jan Kemperman (63e minuut, naast geschoten) was er een periode waarin Boskant iets nadrukkelijker op zoek ging naar een doelpunt. Met goede mogelijkheden voor Frank van de Heijden (kopbal over), Brett Veldkamp eén-twéé combinatie na vrije trap hoog over, Aimé Opheij inzet door de doelman naast getikt en Jim van der Zanden (inzet hoog over) was Boskant daar een aantal keren dicht bij. De ruimte die er voor de thuisclub ontstond, werd Boskant bijna noodlottig. In de 85e minuut gaf Finn van Dooren, na terugleggen van Daan Tappel, de bal niet de juiste richting mee. Vijf minuten later was Kemperman de aangever en Tappel degene die voor open goal niet wist te profiteren!

Door dit gelijkspel en de overwinningen van Avesteyn en Acht bezet Boskant met 10 respectievelijk 6 punten achterstand de derde plaats op de ranglijst. Een flinke uitdaging om dat nog in te halen! Zondag aanstaande komt Woenselse Boys op bezoek. De eerste wedstrijd tussen beide teams eindigde in een 2-3 overwinning voor Boskant.

EMK 1 - Boskant 1 27 mrt 2022_2743Ajpg
EMK 1 - Boskant 1 27 mrt 2022_2746Ajpg