Spannend, attractief en …....... 3 punten!

maandag 25 april 2016

De wedstrijd Boskant 1-SES 1 gaat de boeken in als een wedstrijd met een zeer hoog amusementsgehalte. De Boskant aanhang zal er, door de 1-0 eindstand, nog lang een tevreden gevoel aan over houden; de SES aanhang zal de wedstrijd zeer waarschijnlijk optekenen als “die van de gemiste kansen”.

Met een beetje geluk had Boskant al na enkele minuten op voorsprong kunnen komen. Na een goede pass van Jim van der Zanden voorkwam een SES been dat de inzet van Roy van der Linden binnen zeilde. In de 6e minuut was het de beurt aan SES, maar de inzet de van de rappe Sebe van Huisseling werd attent door doelman Tom van der Heijden onschadelijk gemaakt. In de 19e minuut veerde de aanhang van Boskant overeind toen een stiftballetje van Rens van de Wijdeven via onderkant lat naar de grond stuiterde. Over de lijn, ….. of niet? Scheidsrechter van Uden besliste voor het laatste zodat het scorebord niet aangepast hoefde te worden. Drie minuten later bleek dat ook doelman Tijn Verstegen van SES in een goede vorm stak toen hij een snoeiharde inzet van Rob van der Heijden knap over de lat wist te tikken. En eigenlijk ging het zo de rest van de 1e helft in “rap” tempo verder. Dan weer een mogelijkheid voor de thuisclub en dan weer een voor de bezoekers. De bezoekers leken net voor rust, na een foute pass in de achterhoede, toch nog met een voorsprong de theepauze te kunnen opzoeken, maar met een uiterste krachtsinspanning wist Tom de inzet van Gijs Bens nog uit de doelmond te tikken.

Boskant-SES 2016-4-24_01jpg
SES mag het zich verwijten dat het na 20 minuten spelen in de 2e helft nog steeds 0-0 stond. In de 51e minuut dook Sebe, na een slimme pass van Gijs Bens, op voor het Boskant doel. Zijn lob miste het doel slechts een tiental centimeters. Daarna was Gijs zelf aan de beurt. Tot drie keer toe kreeg hij een goede mogelijkheid om de score te openen, maar dat was hem deze middag blijkbaar niet gegund. Bij een van die mogelijkheden, in de 59e minuut, ging de bal na een overtreding binnen de 16 op de stip. Maar ook vanaf die plek lukte het SES, in de persoon van Gijs Meulepas, niet om de hatelijke nul van het scorebord te krijgen.
Ondanks de goede kansen voor de bezoekers, was het in die periode echter geen éénrichtingsverkeer. Alleen creëerde Boskant niet zulke goede mogelijkheden. Dat veranderde in de 69e minuut, toen een voorzet van links door Emiel van den Elsen bijna werd binnen gekopt. Hij raakte de bal net iets te weinig, anders zou de 1-0 een feit zijn geweest. Boskant leek door die actie meer inspiratie te krijgen, want vanaf dat moment waren de gevaarlijke momenten vooral voor het doel van SES te vinden. Invaller Brett Veldkamp bekroonde zichzelf in de 78e minuut met een schitterde doelpunt tot matchwinnaar, de verraste doelman Verstegen was kansloos op de snoeiharde schuiver in de benedenhoek: 1-0. Bijna lukte het de bezoekers nog om in blessuretijd gelijk te maken, maar de kopbal van de vrijstaande Tijn Cuppen miste de juiste richting. Een heerlijke voetbalmiddag voor de Boskant aanhang!

Boskant-SES 2016-4-24_07jpg
Boskant-SES 2016-4-24_08jpg
Boskant-SES 2016-4-24_10jpg
Uitslagen senioren
Boskant 1-SES 1 1-0, Boskant 3-Ollandia 2 3-0, Schijndel 6-Boskant 4 0-6, Ollandia 4-Boskant 5 6-1, Boskant 6-FC De Rakt 6 6-1, Boxtel VR2-Boskant VR2 3-1

Uitslagen jeugd
Boskant C1–SCMH C2 1-0, Avanti D2G–Boskant D1 1-11 (kampioen!), Margriet D8M-Boskant D2M 5-4, Boskant E1G–Gemert E9 6-2, Boskant F1G–Erp F3 1-0, Erp F5-Boskant F2G 0-1

Standenlijst per 24-4-2016JPG

Voor meer details klik op onderstaande link.