Pannaveldje en trainingsstrook vrij toegankelijk om te voetballen, kunstgrasveld niet

zondag 28 april 2024

Graag willen we aangeven dat wanneer mensen op andere tijden dan tijdens wedstrijden en trainingen vrij (dus zonder begeleiding) willen voetballen, dit kan op de trainingsstrook en op het pannaveldje, maar niet op het kunstgrasveld. Dit is al sinds de opening van het kunstgrasveld de regel en staat duidelijk op de bordjes rondom dit veld vermeld. Het dringende verzoek om je hieraan te houden en ook het verzoek aan de ouders om dit te melden aan hun kinderen.

De uitleg waarom dit zo besloten is en waarom er een uitzondering gemaakt is voor kinderen van de BSO staat hieronder:

(Ervarings)deskundigen tipten ons om direct vanaf het begin duidelijk te maken dat het kunstgras niet vrij betreden mag worden en dat hebben we ook gedaan. Dit is niet alleen bij v.v. Boskant zo, maar ook bij vrijwel alle andere verenigingen in onze omgeving. Kinderen uit omliggende dorpen met verenigingen met kunstgras (en dat is meermalen gebeurd) gaven aan dat ze bij hun eigen vereniging niet op het kunstgras mogen en dat ze dit bij ons deden omdat ze niet zo snel weggestuurd zouden worden.

De voordelen (je wordt een betere voetbalspeler als je veel oefent, je blijft schoon op kunstgras en buiten spelen is super gezond) wegen helaas niet op tegen de nadelen. Wanneer er zonder toezicht van het kunstgras gebruik gemaakt wordt, is het een feit dat het kunstgras sneller beschadigd raakt (kauwgom, sigarettenpeuken etc. etc.) en er eerder vandalisme plaatsvindt. Bovendien kun je ook in de pannakooi of op de trainingsstrook fijn voetballen. Daar is het buitenspelen net zo gezond en je wordt er ook een betere voetbalspeler, uiteraard word je wel modderiger....

De BSO mag, onder strikte voorwaarden, wél gebruik maken van het kunstgrasveld. Bij deze voorwaarden hoort uiteraard dat de kinderen alleen onder toezicht van de leidsters het veld mogen betreden. Het is echter niet de bedoeling dat deze leidsters de verantwoording krijgen om toezicht te houden op kinderen die géén gebruik maken van de BSO.

Zeker in vakantietijd heb je als kind zeeën van tijd en is het verleidelijk om lekker een balletje te gaan trappen op de sportaccommodatie van v.v. Boskant, maar doe dit dus niet op het kunstgrasveld en het hoofdveld, maar op het pannaveld of op de trainingsstrook.

Middels dit bericht hopen we eventuele onduidelijkheden weggenomen te hebben.

Bestuur v.v. BoskantVorige