Open mini dag V.V. Boskant voetbalfestijn!

maandag 16 september 2019

Op een met zon overgoten zaterdagochtend, heeft de jaarlijkse Open Mini Dag van V.V. Boskant plaats gevonden. Vanwege de berg zand die op de parkeerplaats lag, was het nog even lastig voor de trainers om alle kinderen op het veld te krijgen, maar gelukkig bleek dat een potje voetballen uiteindelijk toch nog leuker is. Onze mini’s van vorig seizoen waren ook allemaal aanwezig om de nieuwe jongens en meisjes welkom te heten. De ‘ervaren’ mini’s zijn inmiddels doorgeschoven naar een JO-7 team, maar wilden de trainers graag helpen om te laten zien hoe een training bij de jongsten er aan toe gaat. Vanwege een prachtige opkomst stonden we met maar liefst achttien kinderen op het veld om te gaan beginnen. Namens het bestuur heette Rudy iedereen van harte welkom en vertelde hij wat we deze ochtend gingen doen.

Open minidag Ron_6760jpg
Toen konden we echt gaan beginnen. We starten een training altijd met een warming-up spelletje. Vandaag deden we dit door middel van het ‘kat-en-muis’ spel, waarbij de muisjes een staartje krijgen van een hesje en de katten deze moeten proberen te pakken te krijgen. Ben je de staart kwijt wordt je ook een kat en ga je helpen totdat alle muisjes gevangen zijn. Na een aantal spelrondes zijn de spieren warm en sommige koppies al een beetje rood.

De groep is daarna in tweeën gesplitst. Rudy ging met de JO-7 aan de slag en Anton ging verder met de gasten. Zij kregen een training om het balgevoel te ontwikkelen door te dribbelen in een kleine ruimte en op het juiste moment de bal onder controle te brengen.

Vervolgens deden we een oefening waarbij er op doel geschoten moest worden. Het was natuurlijk erg leuk om zo veel mogelijk doelpunten te scoren. De rake schoten waren niet meer te tellen want de spelers en speelsters wisten erg vaak het net te vinden. We sloten de training af met een partijspel, waarbij het plezier voorop staat.

Open minidag 2019_5900Ajpg
Nadat we met zijn allen de materialen hadden opgeruimd was het tijd voor een lekker koel glaasje ranja en een snoepzak. Ook kregen alle deelnemers nog een bal mee om thuis ook te kunnen oefenen.

Al met al een zeer geslaagde Open Dag met enorm veel enthousiaste kinderen. We hopen dat jullie het ook allemaal leuk gevonden hebben en hopen jullie snel weer te zien op de velden van V.V. Boskant.

             zie onderstaande link voor meer foto':

https://www.vvboskant.nl/media/fotoalbum/2019-open-minidag


Vorige