Op de valreep een 2-2 gelijkspel voor Boskant

maandag 30 november 2015

Dankzij een rake kopbal van Geert van Gils, luttele minuten voor het einde, eindigde de uitwedstrijd tegen Cito in een 2-2 gelijkspel. Ruim 10 minuten ervoor was Geert ook al verantwoordelijk voor de 2-1. Slecht voor het hart, volgens de Boskantse toeschouwers die de wedstrijd hebben bezocht.

Het zou geen gemakkelijke voetbalmiddag worden, dat was vooraf al wel duidelijk. Tegenstander Cito heeft een technisch goed voetballend team en is vooral in eigen huis een moeilijk te kloppen tegenstander. De harde westenwind, precies over de lengte van het veld, was voor beide teams minimaal één helft een extra “tegenstander”, maar ook met de wind in de rug, was het hanteren van de lange bal bijvoorbeeld deze zondag een bijna onmogelijke opgave. De oplossing: de bal aan de grond en rond tikken. Precies het spelletje wat de thuisclub het beste ligt!

Met de harde wind in de rug was de thuisclub voor rust de bovenliggende partij. Toch was de eerste kans voor Boskant. Na een vloeiende aanval kreeg Pieter van de Warenburg in de 12e minuut een goede kans, maar z’n inzet werd door de Cito verdediging tijdig geblokkeerd. Daarna was het de beurt aan de thuisclub. In de 15e minuut leek de 1-0 in aantocht, maar met een uitstekende tackel wist Rick van der Zanden de bal nog net voor de voeten van Wesley Groenendijk te halen. Cito kreeg het daaropvolgende kwartier minstens drie goede mogelijkheden, maar door goed verdedigen, goed keeperswerk van Tom van der Heijden of simpelweg slecht afwerken bleef de 0-0 op het scorebord. In de 29e minuut kwam Cito op voorsprong door een knap doelpunt van Roy Smeehuijzen: 1-0. Ook daarna kreeg de thuisclub nog enkele goede kansen, maar vooralsnog wist de Boskant verdediging het doel schoon te houden. Boskant kreeg in die periode één goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een vlot lopende aanval kwam Pieter oog in oog met Cito doelman Willikin die de inzet van Pieter met z’n benen wist te pareren.
Cito uit 2015_03 sitejpgVrije trap Frank van der Heijden; geen doelpunt deze keer

Boskant deed de eerste 20 minuten na rust niet veel met het windvoordeel. Cito speelt technisch verzorgd voetbal en wist, door de bal goed rond te tikken, de bal in de ploeg te houden. In de 61e minuut leverde dat zelfs een 2e doelpunt op. Jordy Hoeks kon aan de linkerkant vrij oprukken waarna hij met een diagonale schuiver ook Tom het nakijken gaf. Toch bleek de wedstrijd daarmee niet gelopen. Boskant kreeg wat meer grip op het spel zodat de Cito verdediging aardig onder druk kwam. In de 72e minuut leverde dat een fraaie kans op voor Pieter die z’n inzet ook deze keer zag eindigen op de benen van een van de verdedigers. Vier minuten later was het wel raak. Na een scrimmage voor het Cito doel tekende Geert van Gils voor de aansluitingstreffer: 2-1. In de 80e minuut was Geert opnieuw dicht bij een treffer. Na een goede voorzet van Jim van der Zanden kwam de bal via Pieter voor de voeten van Geert die z’n inzet op de paal zag eindigen. Helaas. Maar dat was snel vergeten toen hij in de 89e minuut de corner van Roy van der Linden bij de 2e paal feilloos binnen kopte en daarmee de 2-2 op het scorebord bracht. Op de valreep een punt voor Boskant!
Vreugde alom. Het voelde (bijna) als een overwinning!

Cito uit 2015_02 sitejpgGeert van Gils in actie (1e helft)
Cito uit 2015_07 sitejpgOp zoek naar de bal
Cito uit 2015_01 sitejpgDe gelijkmaker is een feit!

Uitslagen senioren
Cito 1-Boskant 1 2-2, Boskant 2-SC Helmondia 2 4-3, DVG 4-Boskant 3 2-2, Boskant 5-Rhode 7 1-3, Keldonk 4-Boskant 6 1-1, Boskant VR18+1-Bruheze VR18+1 5-4

Uitslagen jeugd
Boskant A1-Rhode A3 0-5, Boskant B1–Blauw Geel B5 7-2, VOW C1–Boskant C1 1-2, Gemert D5–Boskant D1 1-10, Boskant D2M–Margriet D8M 0-4, Boekel Sport E5G–Boskant E1G 1-0, Boskant F1G–Mariahout F2G 1-0, SCMH F2–Boskant F2G 0-1

Standenlijst 29-11-2015JPG

Klik op onderstaande link voor meer info.