Nog twee speelrondes en de competitie 2014-2015 zit er weer op!

zaterdag 25 april 2015

Hebben jullie dat gevoel ook? Dat de tijd niet bij te houden is! Aanstaand weekend staat alweer de voorlaatste competitiewedstrijd op het programma. Niet dat het een week later helemaal afgelopen is, want er zijn sowieso nog een aantal wedstrijden, de schuld van het Nederlandse (winter)weer, die op een tijdstip daarna nog gespeeld moeten worden. Boskant 3 sluit de rij op zaterdag 23 mei om 18.00 uur met een thuiswedstrijd tegen Mariahout 4.
Als je de standenlijsten doorbladert valt het op dat er voor de meeste teams in de komende wedstrijden niet al teveel meer te behalen is, behalve dan misschien een plaatsje hoger of lager op de standenlijst. En dat geldt dus zowel voor onze jeugd als voor de senioren.

Op een paar plekken is het nog alle hens aan dek. Of aan de bovenkant (Boskant A1, Boskant B1, Boskant 3) of aan de onderkant (Boskant 2). Aan de bovenkant is natuurlijk prettig. Het betekent dat je terug kunt kijken op een mooi seizoen, veel gewonnen wedstrijden en misschien wel een kampioenschap! Aan de onderzijde is het wat minder, want zak je onder de streep dan kan dat betekenen dat je zomaar een klasse lager moet gaan acteren. De regels zijn onverbiddelijk!

Boskant 2 staat in zo’n positie, ondanks de 7-3 overwinning op HVCH 3 afgelopen zondag. Het team zal alle zeilen moeten bijzetten om minimaal plaats 10 vast te houden, dan is klassenbehoud nog mogelijk via de nacompetitie. Wordt het plaats 11, dan is het voor deze klasse over en zal het team een stapje terug moeten doen.

Roel_01jpgHopelijk kan Roel z'n teamgenoten a.s. zondag op sleeptouw nemen

De mouwen zullen dus opgestroopt moeten worden. Flink zelfs, want het programma had eigenlijk wel wat “gemakkelijker” gekund. Boskant 2 speelt a.s. zondag namelijk uit tegen de huidige koploper TOP 2 dat bij winst het kampioenschap binnenhaalt en een week later thuis tegen Margriet 2 dat op dit moment de 3e plaats bezet.

Hoezo lekker ontspannen de competitie uit voetballen!

Vorige