Nijnsel duidelijk de sterkste in duel tegen Boskant

maandag 08 april 2019

De kop waarmee Stan Schrijen (ED) opent in zijn verslag van de wedstrijd Boskant – Nijnsel doet vermoeden dat er een ware veldslag plaats heeft gevonden op het sportpark van v.v. Boskant, afgelopen zaterdag. Het was zo nu en dan een pittige wedstrijd, een derby eigen, maar zeker niet alleen van de kant van Boskant. Voor het gemak worden een aantal stevige acties aan Nijnsel zijde, overigens niet bestraft door scheidsrechter van Wingerden, niet vernoemd. Feit is wel dat aan Boskant zijde binnen en ook buiten het veld, niet goed, op momenten zelfs stom, werd gereageerd op de manier waarop de leidsman de wedstrijd naar een einde bracht. Vanaf het moment dat hij (in de ogen van veel aanwezigen) de bezoekers een penalty schonk, werd hij van Boskant zijde nagenoeg bij al zijn acties van commentaar/protesten voorzien. Bijna logisch dat dat in een aantal gevallen sneller een gele kaart opleverde aan Boskant zijde met als gevolg dat Boskant vanaf de 65e minuut slechts met 8 spelers verder moest. Uitermate stom en standaard niet des Boskants eigen! Van een veldslag was nauwelijks sprake!

Vanaf het begin van de wedstrijd was Nijnsel de bovenliggende ploeg, Boskant probeerde wel, maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. Al in de 4e minuut kreeg Nijnsel via Arjan van Zutphen een goede mogelijkheid op de 0-1. Z’n inzet eindigde in de handen van een goed keepende Tom van der Heijden. In de 15e minuut blesseerde Boskant verdediger Geert van Gils zich bij een actie waardoor John Egelmeers vrij kon opstomen richting Boskant doel. In plaats van zelf af te ronden werd de bal breed gelegd. Onzuiver zodat deze kans verloren ging. In de 19e minuut kwam Nijnsel op voorsprong. In de ogen van de scheidsrechter maakte een van de Boskant verdedigers in een duel met Rick van der Vleuten (of was het John Egelmeers?) een overtreding. Binnen de 16, dus de bal ging op de stip. Een eitje voor Nijnsel topscorer Stefan Hulsen die ook deze mogelijkheid verzilverde: 0-1. In de 24e minuut had hij de 0-2 op de schoen, na een goede pass achter de verdediging langs. Zijn inzet ging maar rakelings naast. In de 35e minuut ging Rick van der Vleuten op de solotoer die eindigde toen Tom de bal van z’n schoenen plukte. Opnieuw een goede redding van de Boskant doelman.

Boskant 1 - Nijnsel 1 april 2019_2088jpg

Heel veel veranderde er niet na rust, Nijnsel bleef de bovenliggende ploeg; Boskant moest vooral achter de bal aan. Met uitzondering van de kans die Jim in de 52e minuut kreeg na een snelle uitval van Boskant. Maar doordat hij een duwtje in de rug kreeg van een van de verdedigers (geen reactie van scheidsrechter van Wingerden!) ging ook deze kans verloren. In de 57e minuut kwam Nijnsel op een 0-2 voorsprong. Verdediger Stef Witlox kopte uit een corner attent de 0-2 binnen. De wedstrijd was gelopen. Definitief toen de wedstrijd 8 minuten verder was. Na een 2e gele kaart voor Rick van der Zanden (overtreding) in de 62e, een 1e en een 2e gele kaart voor Rens van de Wijdeven (overtreding en weggooien van de bal) in de 64e en een 2e gele kaart (duwtje) voor Geert van Gils in de 65e minuut, werd er door scheidsrechter van Wingerden een korte pauze ingelast om de gemoederen te ‘sussen’. Met 8 tegen 11 was de afloop van de wedstrijd eigenlijk al bekend en was er van een derby helaas geen sprake meer! In de 68e minuut had Boskant verdediger Rob van der Heijden de pech dat hij de bal ongelukkig tegen de voet kreeg waardoor de 0-3 eindstand op het scorebord verscheen.

Nijnsel blijft door deze overwinning koploper. Boskant staat op de 7e plaats met 24 punten uit 20 wedstrijden.

Boskant 2 verloor sinds lange tijd weer eens een wedstrijd. Tegenstander DVG 2 wist een 2-0 achterstand (bij rust) om te zetten in een 2-3 voorsprong. UDI’19 3 verloor thuis van Rhode 3 zodat Boskant 2 met één wedstrijd minder gespeeld nog steeds een voorsprong van 7 punten heeft op nummer 2.

Zondag a.s. speelt Boskant 1 uit tegen SCMH 1, Boskant 2 speelt uit tegen Nijnsel 2.

Bijgaand nog een aantal wedstrijdbeelden.