Mariahout voor Boskant een maatje te groot

maandag 06 november 2023

Het zou voor Boskant een lastige zondagmiddag worden, dat was aan de hand van de standenlijst vooraf al wel duidelijk. De thuisploeg stond op de ranglijst bij de eerste vijf met 16 doelpunten voor, terwijl Boskant de allerlaatste plaats bezette met slechts 3 gescoorde doelpunten.
Toch was de start voor Boskant niet echt slecht. Binnen 10 minuten verscheen Boskant twee keer gevaarlijk voor het doel van de thuisclub, maar meer dan dat leverde het niet op. Mariahout nam al snel het initiatief. Met veel snelheid creëerde de thuisploeg een aantal goede mogelijkheden. Met name Tim Barten kreeg tot twee keer toe een goede mogelijkheid op de score te openen. Z’n eerste poging mikte hij naast en z’n tweede werd door Boskant doelman Frank Thijssen uitstekend verwerkt. Net voor de theepauze leek de 1-0 in de maak. Vrij voor doel had Tim Barten “moeten” scoren, maar zijn inzet ging centimeters naast het doel.

Mariahout pakte na rust de draad weer snel op. In de 63e minuut leverde dat de openingstreffer op voor de thuisclub. De lob van Tim Barten eindigde via de lat voor de voeten van Dennis Veldpaus, die van dichtbij eenvoudig binnentikte: 1-0.
Boskant probeerde aansluiting te vinden. Zonder succes, de thuisploeg bleef de bovenliggende ploeg. In de 70e minuut leverde dat een tweede doelpunt op. Na een goede aanval over links stapte Stijn van de Heuvel over de bal waarna Dennis Veldpaus z’n tweede treffer maakte: 2-0. Met nog een kleine tien minuten te spelen was de wedstrijd wel beslist. Kort voor tijd werd de nederlaag voor Boskant nog wat groter. Na een foutje in de Boskant verdediging kwam de bal via Joep van Hoof voor de voeten van invaller Bob Hendriks die van dichtbij beheerst scoorde: 3-0.

Mariahout 1 - Boskant 1 nov 2023_8335 Middeljpg
Mariahout 1 - Boskant 1 nov 2023_8341 Middeljpg

Mariahout 1 - Boskant 1 nov 2023_8354 Middeljpg
Mariahout 1 - Boskant 1 nov 2023_8362 Middeljpg
Mariahout 1 - Boskant 1 nov 2023_8386 Middeljpg
Mariahout 1 - Boskant 1 nov 2023_8400 Middeljpg

Vorige