Leden vv Boskant op de muzikale toer

dinsdag 17 januari 2023

Een oude traditie lijkt weer in ere hersteld. Maar liefst 30 jaar geleden, begin januari 1993, werd er, in de kantine van vv Boskant toen nog, voor de senioren teams een playback avond georganiseerd. Na afloop was iedereen binnen de club, nog nagenietend van de fantastisch verlopen avond, het erover eens dat zo’n evenement om meer vroeg. Een jaar later stond ook de jeugd op de bühne: vv Boskant had er definitief een activiteit bij!

Al snel stond playback binnen Boskant (en zelfs binnen Sint-Oedenrode) bekend als een festijn dat je niet mocht missen. Gezellig, zowel bij de jeugd als bij de senioren, met vaak mooie en verrassende optredens. Natuurlijk waren er wel eens edities die wat minder van “kwaliteit” waren, maar aan gezelligheid ontbrak het eigenlijk nooit. De coronatijd was wel een geduchte spelbreker. De afgelopen jaren vonden de playbackactiviteiten om die reden geen doorgang.

Afgelopen week, op vrijdag 13 januari (senioren) en zondag 15 januari (jeugd) ging Boskant weer helemaal los! Op vrijdag bij de senioren met liefst 9 optredens en op zondag bij de jeugd met 7.

De optredens zijn vooral bedoeld als “ontspanning”, met het doel om er een gezellige happening van te maken. Maar de teams willen ook presteren en voor het publiek iets moois neerzetten! De jury heeft het er dan ook lastig mee een winnaar en een origineel optreden te kiezen. Op vrijdag ging Boskant 35+1 met hun optreden “Bankzitters-Je blik richting mij” (schitterend geplaybackt, jury) met de 1e prijs aan de haal. De originaliteitsprijs viel ten deel aan het Walking football team met hun mix van het Shantykoor (het grote kluslied) en Jan Biggel (Ons moeder zeej nog). Teksten die helemaal pasten bij de leeftijd van de deelnemende acteurs en die op de latere avond voor een uitgelaten sfeer zorgden bij het publiek.
Op zondag was de overwinning voor het meidenteam MO13 met hun spetterend optreden van Robert Schulz (Wes-Alane). De originaliteitsprijs was voor het team JO14, met Worldcup van ‘I show speed’.

Boskant 351 kl_5717jpg35+1

Walking football kl_5791jpgWalking football

MO13  Winnaar playback 17dfd6d0258cjpgMO13

JO14 Originaliteitsprijs jeugd 7fbf87c2f22jpgJO14


Vorige