Laatste kwartier doet vv Boskant de das om

maandag 30 januari 2023

Boskant startte de thuiswedstrijd tegen vv Mariahout met de wetenschap dat het een lastige middag zou worden. Tegenstander Mariahout bevond zich in de top 3 (aan de bovenkant), terwijl Boskant het met een positie bij de onderste drie moest doen. Tien punten uit de laatste 4 wedstrijden maakte dat het team het duel toch met veel vertrouwen in ging.

In de 10e min was Boskant dicht bij een doelpunt. De inzet van Jim van der Zanden, na een goed actie over links, wist doelman Tom Hagelaars met een prima redding uit het doel te tikken. In de 34e minuut was het de beurt aan de bezoekers en moest Boskant doelman Frank Thijssen gestrekt naar de hoek om de inzet van Niels Vissers uit het doel te tikken. Voor rust bleef het daarbij zodat de theepauze met een 0-0 stand werd ingezet.
Na rust ging het lange tijd gelijk op en leek het steeds meer op een gelijkspel uit te draaien. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd veranderde het beeld. Een eerste grote kans, in de 75e minuut was voor Boskant. Van dichtbij schoot Jim van der Zanden van dichtbij hoog over. De eerstvolgende aanval van de bezoekers leverde wel een doelpunt op. Na een goede aanval wist topscorer Tim Barten de bal in het Boskant doel te schuiven: 0-1. Twee minuten later leek de wedstrijd gelopen. Een vrije trap van Mariahout werd door Joep van Hoof feilloos in de bovenhoek gedeponeerd: 0-2. Binnen de minuut was de spanning terug. Bij de eerstvolgende aanval van Boskant verdween de inzet van invaller Job Schepens in de kruising waarmee de 1-2 op het scorebord verscheen. Met nog zo’n 5 minuten op de klok ging de thuisclub vol in de aanval op zoek naar de gelijkmaker. Zonder succes, de beslissing viel aan de andere zijde. Bij een vrije trap verraste Tim Barten de Boskant verdediging door de bal diagonaal bij de 1e paal binnen te schieten en de wedstrijd met 1-3 op slot te gooien.

Enkele spelmomenten,

Boskant 1-Mariahout 1_5841 Middeljpg
Boskant 1-Mariahout 1_5846 Middeljpg
Boskant 1-Mariahout 1_5851 Middeljpg
Boskant 1-Mariahout 1_5857 Middeljpg
Boskant 1-Mariahout 1_5873 Middeljpg

Vorige