Koploper Acht maatje te groot voor Boskant

maandag 02 mei 2022

In de uitwedstrijd bij lijstaanvoerder Acht, is Boskant er niet in geslaagd om een of meerdere punten mee naar huis te nemen. Boskant kwam nog wel op een 0-1 voorsprong, maar daarna werd Acht toch te sterk en wisten zij met een ruime 5-1 overwinning de punten in eigen huis te houden.

Acht begon de wedstrijd sterk. Al in de vierde minuut werden ze gevaarlijk door een kopbal die boven op de deklat belandde. De bal kon vervolgens in een leeg doel gekopt worden, maar verdween uiteindelijk over het doel. In de zevende minuut werd de thuisploeg opnieuw gevaarlijk maar het schot kon langs het doel worden gewerkt door keeper Vince Canters.

In de 14e minuut belandt een voorzet van Aimé Opheij op de hand van een verdediger van Acht. De scheidsrechter wees dan ook naar de stip. De strafschop werd benut door aanvoerder Rob van der Heijden. In de 20e minuut kwam Boskant bijna op een 0-2 voorsprong. Na een sterke actie over links legde Jim van der Zanden de bal strak voor het doel, waarna de bal door een verdediger van Acht rakelings langs zijn eigen doel verdween. In de 31e minuut wordt een diepe bal van Acht strak voor de goal van Boskant getrokken, waarna de spits de bal via de paal niet in het Boskant doel gewerkt kreeg. In de 32e minuut was het dan alsnog raak voor Acht. De bal ontglipte aan Boskant doelman Vince, waardoor de spits van Acht vrij binnen kon schieten, 1-1. In de 38e minuut neemt Acht de leiding in de wedstrijd over. Na een breed gelegde bal op de rand van de zestienmeter kon de spits van Acht diagonaal binnen schieten, 2-1. In de 41e minuut komt Acht bijna op een 1-3 voorsprong maar de bal kan nog net van de doellijn gekopt worden door Emiel van den Elsen.

In de tweede helft kwam Acht in de 62e minuut op een 3-1 voorsprong. Een teruggelegde bal werd vanaf de zestien in de rechteronderhoek geplaatst. In de 78ste minuut vliegt de bal via een schermutseling in het doel van Boskant, 4-1. Vlak voor tijd voorkomt Vince dat Acht op een 5-1 voorsprong komt na een foute inspeelpass vanuit het hart van de defensie. Uiteindelijk moet Boskant toch nog een tegengoal incasseren en eindigt de wedstrijd in een 5-1 overwinning voor de thuisploeg.

Ook Boskant 2 heeft helaas de punten niet mee naar Boskant kunnen nemen. In de uitwedstrijd bij Bruheze was de thuisploeg met 5-2 te sterk.

Komende zondag weer een druk programma op Sportpark De Scheeken, met drie thuiswedstrijden op de planning.

Het programma:
14:30 uur: Boskant 1 - Mariahout 1
12:00 uur: Boskant 2 - Nijnsel/TVE Reclame 3
10:00 uur: Boskant 4 - Mierlo Hout 8
11:00 uur: Mifano VR1 - Boskant VR1

Vorige