Het Lockdown Leven van... Joris van der Heijden

zondag 28 februari 2021

Het voetbalseizoen ligt alweer ongeveer een half seizoen stil. De jeugd kon gelukkig gewoon doortrainen en vanaf 3 maart mogen ook de senioren tot en met 26 jaar weer aan de gang. De overige senioren moeten helaas nog wat langer wachten op versoepelingen.

Om in deze periode toch in contact te blijven met onze leden hebben we de rubriek 'Het Lockdown Leven van...' in het leven geroepen. In deze rubriek spreken we onze leden om te vragen hoe zij deze lockdown beleven.

We trappen vandaag af met de eerste in deze serie, 'Het Lockdown Leven van... Joris van der Heijden!'.

Hoi Joris, kun je ons vertellen hoe je dagelijks leven er momenteel uit ziet, gezien alle corona-maatregelen die van kracht zijn?
Als je een jaar geleden had gezegd dat ik dit jaar met vrienden aan allerlei online bingo’s, quizzen en bierproeverijen deel zou nemen, had ik je voor gek verklaard. Nu is het regelmatig invulling van het weekend programma. Voor mijn werk is er gelukkig niet zoveel veranderd, dat loopt lekker door.

Het voetbal ligt al een tijd stil, hoe zorg jij in deze tijd toch voor de nodige beweging?
Het is fijn om in beweging te blijven. Met onze vriendengroep hebben we de sport ‘’Padel’’ (een mix van tennis en squash) – ontdekt. Erg leuk om te doen! Hiervoor gaan we regelmatig naar Best omdat deze banen in Rooi niet beschikbaar zijn. Ook ga ik regelmatig hardlopen. Dat lukte in de zomer wat vaker dan in de winter. Dan komt toch de mooi-weer sporter in mij naar boven haha.

Wat is jouw ultieme tip voor onze leden om de huidige lockdown door te komen?
Bordspellen spelen en speciaalbier drinken met vrienden… ja je moet wat in tijden van lockdown. Paar tips voor bordspellen die wij spelen; Azul, El Dorado, Ticket To Ride en Clever. Wat natuurlijk ook kan is een wandeling maken met je vriendin of vriend. Rondje Rijsingen bijvoorbeeld. Genoeg tijd voor een goed gesprek. Wellicht had de nr. 10 van Boskant 1 (ik noem geen namen) dit ook moeten doen...

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, de strijd op de velden en de gezelligheid tijdens de derde helft. Wat is jouw ultieme herinnering aan vv Boskant vanuit de tijd dat alles nog zo vanzelfsprekend was?
Het kampioenschap met Boskant 2 in 2017. Voor vele het eerste kampioenschap in de senioren. Prachtig weer, een goed feest met veel drank en top zanger Matthijs Koning. Iedereen (inclusief Ruud, zie foto) die uit volle borst meezong bij het nummer: Deze avond. Ook op maandag met zijn allen nog goed door kunnen zetten bij ’T Dommeltje. Top!

PHOTO-2021-02-28-19-18-39jpg

Laten we positief afsluiten en vooruit kijken naar de periode dat we het corona-virus achter ons kunnen laten. Wat is het eerste wat je straks weer gaat doen als de maatregelen voorbij zijn?
Een kijkje nemen bij Toon van De Kofferen Bar. Het zou mooi zijn als de doffe, plastic bierbekers vervangen zijn voor heldere glazen fluitjes. Je weet het niet hé, er kan veel gebeuren in één jaar tijd.