Het Lockdown Leven van... Huub van der Zanden!

zondag 11 april 2021

De afgelopen week was het vooral de 'VV Boskant Strava Challenge' waar nieuwsberichten over werden geplaatst op onze website. Nu is het echter weer tijd voor een nieuwe editie van onze rubriek 'Het Lockdown Leven van...'. Met deze week, niemand minder dan onze eigen voorzitter Huub van der Zanden aan het woord. De competities liggen al een tijdje stil, maar dit betekent niet dat er helemaal niets gebeurd rondom onze club. Hoe beleeft onze preses deze roerige periode? Tijd voor 'Het Lockdown Leven van... Huub van der Zanden'!

Hoi Huub, kun je ons vertellen hoe je dagelijks leven er momenteel uit ziet, gezien alle corona-maatregelen die van kracht zijn?
Voor mij is het nu al ruim een jaar lang thuiswerken geblazen, al kan ik sinds januari 1 à 2 dagen in de week naar het werk. Dit is heerlijk want dan zie je ook weer eens wat andere mensen om een praatje mee te maken en het maakt het werk ook weer wat leuker. Om dat op de fiets te doen met mooi weer is geen straf. Gelukkig is de jeugd blijven trainen en mogen de senioren tot en met 26 jaar ook weer “normaal” trainen. Als voorzitter heb ik het privilege om op het sportpark te komen wat ik dan ook zo nu en dan doe om de sfeer te proeven, te genieten van het spelletje, spelers en enthousiaste trainers en om hier en daar een praatje te maken. Het besturen gaat gewoon door dus daar kan ik me ook enigszins mee vermaken. Heb nog nooit zoveel TV gekeken en geklust als het laatste jaar.

Het voetbal ligt al een tijd stil, hoe zorg jij in deze tijd toch voor de nodige beweging?
Het is vooral wandelen in en rond Boskant. Het tennissen is ook weer begonnen nu we weer met 4 personen de baan op mogen. Dat is heerlijk, al zijn de spiertjes niet veel meer gewend.

Wat is jouw ultieme tip voor onze leden om de huidige lockdown door te komen?
Stel een stappenteller in en ga lekker wandelen of fietsen. Het voorjaar is een mooie tijd, het zonnetje schijnt en de vogeltjes fluiten, onze natuur ontwaakt en alles wordt weer vrolijker om ons heen. Of bel gewoon eens iemand op die je al lang niet meer gesproken hebt, dat geeft veel voldoening en energie.

Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, de strijd op de velden en de gezelligheid tijdens de derde helft. Wat is jouw ultieme herinnering aan vv Boskant vanuit de tijd dat alles nog zo vanzelfsprekend was?
De donderdagavond leek zo gewoon zo vanzelfsprekend maar die mis ik elke week. Het rode wijntje of het speciaal biertje in combinatie met wat serieuze praat, slap gezever met op de achtergrond een wedstrijdje kan met niets vergeleken worden. Maar ook de zondagen met voetbal, de derde helft, muziek, bierpongen, voetbal kijken op TV, kortom de derde helft is een groot gemis. Na zo'n lange tijd is het niet met 1 herinnering samen te vatten.

10e22a88-696e-4112-85e0-6aaa82606623_thumb1140jpeg

Laten we positief afsluiten en vooruit kijken naar de periode dat we het corona-virus achter ons kunnen laten. Wat is het eerste wat je straks weer gaat doen als de maatregelen voorbij zijn?
Zodra het weer kan ga ik samen met Mariëlle en wie ook maar wil op het terras bij de Vriendschap zitten en samen met de kantinecommissie zorgen dat onze kantine weer zo snel mogelijk open kan zodat we op donderdag, zaterdag en zondag weer van het voetbal en de gezelligheid daaromheen kunnen genieten!

-------------------------------------------------

Wil jij ook graag wat kwijt over je leven in de huidige lockdown? Of heb jij een ultieme tip voor onze leden die je graag wil delen? Neem even contact met ons op via social media en wij zorgen dat jij je verhaal met alle leden kunt delen!