Gelijkspel voor Boskant 1

maandag 12 augustus 2019

De kop is er af! De eerste twee trainingen zitten er alweer op en ook de eerste oefenwedstrijd is afgelopen zaterdag gespeeld. Tegenstander was 2e klasser Berghem Sport 1.
Natuurlijk zijn er nog niet echt conclusies te trekken uit de 2-2 eindstand. De vaste opstelling zal de komende weken wel vorm krijgen, maar de eerste indruk is positief. Hoewel de thuisclub op momenten de beter ploeg was, lukte het Boskant toch tot twee keer toe op voorsprong te komen. Al in de 5e minuut verscheen de 0-1 op het scorebord toen Frank van der Heijden snoeihard binnenschoot nadat de bal uit een corner voor z’n linker kwam. Na balverlies op het middenveld, gevolgd door een snelle uitval van de gasten, viel in de 26e minuut de 1-1. Het laatste deel van de 1e helft was voor de thuisclub, maar omdat enkele goede kansen niet werden benut was de 1-1 meteen de ruststand.

Na rust bij beide teams een flink aantal andere gezichten in het veld. Wat meer druk van de thuisclub, maar opnieuw een voorsprong voor Boskant. Na attent storen kwam Emiel van den Elsen vrij voor het Berghem doel en schoof beheerst de 1-2 binnen. Door een foutje achterin wist de thuisclub in de 77e minuut ook deze keer de achterstand goed te maken: 2-2. Omdat er verder niet meer werd gescoord was dat dus tevens de eindstand.

Komend weekend staat het MooiRooi toernooi op het programma. Er wordt zowel op zaterdag als op zondag gespeeld. Boskant 1 begint op zaterdag tegen Rhode 1. Op zondag spelen de winnaars en de verliezers tegen elkaar, dus dat wordt het voor Boskant Nijnsel 1 of Ollandia 1. Op zaterdag spelen ook de dames een onderling toernooitje en op zondag komen de veteranen teams van de vier verenigingen tegen elkaar in actie.
Vanzelfsprekend is tijdens deze dagen ook de 3e helft belangrijk. De organisatie daarvan kunnen we gerust aan onze gastheer, vv Nijnsel overlaten!

Bijgaand enkele spelmomenten uit de wedstrijd
Berghem uit 11 aug oefenduel DSC_5334jpg
Berghem uit 11 aug oefenduel DSC_5335jpg