Feestelijke opening kunstgrasveld

donderdag 15 september 2022

Bron tekst: mooirooi.nl

Veel belangstellenden zijn aanwezig bij de officiële opening van het kunstgrasveld bij v.v. Boskant. De inwoners van Boskant, Rhode-vertegenwoordigers, afgevaardigen van s.v. Olland, delegatie van v.v. Nijnsel en diverse politici bewonderen het bijzondere veld.

Boskant heeft namelijk een wereldprimeur: kunstgras bestrooid met vermalen maiskolven. Het is innovatief en minder schadelijk dan de gebruikelijke rubberen korreltjes. Ze lopen voorop wat deze vernieuwing betreft. Het is een experiment van Top Grass om de fijn vermalen maiskolven te gebruiken. Over een jaar komt er een evaluatie. Mochten de milieuvriendelijke maiskorrels niet aan de verwachting voldoen, wordt er gezocht naar een oplossing. Volgens mede-kartrekker Ad van Hastenberg is het een vooruitgang voor de club. Het veld aan de Populierenlaan was te gevaarlijk om te bereiken. Nu ligt alles mooi rondom de kantine.

Trotse voorzitter Huub van der Zanden: ”Boskanters zijn kritische doeners. Samen met de sponsors en vele vrijwilligers is er veel werk verzet: andere sponsorborden, ledverlichting, groenonderhoud, schoonmaak kantine en kleedlokalen, nieuwe riolering enzovoort.” Huub is tevreden met de samenwerking met de gemeente: “De kleine kernen worden niet vergeten en sport speelt daarbij een belangrijke rol.” Iedereen die met de Boskantse voetbalclub verbonden is, straalt een enorme trots uit. Wethouder Johan van Gerwen refereerde nog even aan de duurzaamheid van het project. “Misschien komt er nog wel popcorn op het veld te liggen”, grapt de wethouder sport.

De spelers van het gelegenheidsteam welk tegen d’n Boskant speelden, hadden positieve reacties op het nieuwe veld. Ties en Bryan waren er erg tevreden over; “Het lijkt wel een biljartlaken.”

Bekijk hier het artikel + de overige foto's, gemaakt door Jos van Nunen:
https://www.mooirooi.nl/nieuws/sport/62566/boskant-opent-kunstgrasveld

Bekijk via onderstaande link de reportage die het Eindhoven Dagblad deze avond gemaakt heeft:

https://www.ed.nl/videos/productie/deze-voetbalvereniging-heeft-kunstgras-met-maisresten-327497

Vorige