Eindelijk weer eens de volle winst voor Boskant 1

woensdag 07 november 2018

Na twee gelijke spelen was het weer eens tijd voor de volle winst. Een voornemen wat dan nog wel moet worden ingevuld. In de thuiswedstrijd tegen NLC’03 bleek dat voor rust niet echt een probleem, maar na de theepauze werd het toch nog een spannende partij.

Boskant begon met veel inzet aan de wedstrijd en gaf vanaf het 1e fluitsignaal veel druk richting NLC doel. Dat leverde in de 12e minuut een eerste doelpunt op. Een aanval van Boskant werd in eerste instantie door de NLC verdediging weg gewerkt, maar Boskanter Steff van de Laar wist de bal op te pikken waarna hij doelman Fransen door een woud van benen verraste in de (korte) benedenhoek: 1-0. De flitsende start kreeg twee minuten later al een vervolg. Een voorzet van Roy van der Linden werd door doelman Fransen nog net op tijd onder de lat uit gehaald, maar belandde daarna voor de voeten van Emiel van den Elsen. Emiel behield het overwicht, schoof de bal breed naar de vrijstaande Jim van der Zanden die de bal van dichtbij binnen schoot: 2-0. Ondanks het overwicht van de thuisclub lukte het de thuisclub niet om de marge te vergroten. Ook niet in de 43e minuut toen Boskant gevaarlijk werd via een vrije trap van Rens van de Wijdeven. Doelman Fransen reageerde echter attent en voorkwam een grotere achterstand voor de bezoekers.

Boskant - NLC 4-11-2018_01jpg
Na rust voetbalde NLC'03 wat verder naar voren zodat de wedstrijd meer in evenwicht was. Door de ruimte die daardoor ontstond kreeg de Boskant via de counter een aantal kansen om de voorsprong te vergroten. In de 63e minuut bijvoorbeeld moest doelman Fransen opnieuw aan de bak na een knal van Rens maar ook deze keer redde hij fraai. In de 83e minuut had Boskant de wedstrijd op slot kunnen gooien. Na een snelle uitval van Boskant was de pass van Emiel precies op maat voor Jim. Diens inzet verdween echter langs de verkeerde kant van de paal. Pas in de 4e minuut van de verlenging kwam NLC'03 op 2-1. Wouter Bijl, wie anders, schoot de bal via een halve omhaal snoeihard tegen de touwen. Even nog werd het spannend omdat de wedstrijd nog een aantal minuten duurde. Boskant trok in de resterende minuten de 2-1 voorsprong echter over de streep en schuift daarmee op naar een positie in de middenmoot.

Donderdag (morgen dus) speelt Boskant 1 op eigen terrein een oefenwedstrijd tegen Mariahout 1. Aanvang wedstrijd:19.30 u. Op zondag 18 november staat voor Boskant 1 de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma, uit tegen WEC.

Boskant 2 handhaaft zich aan de kop van de reserve klasse 3e klasse G door een 2-1 overwinning op dorpsgenoot Rhode 3. Aanstaande zondag speelt Boskant 2 uit tegen UDI’19 3e dat met 5 punten achterstand de 2e plek bezet. Dus minimaal gelijkspelen zou het uitgangspunt kunnen zijn, alhoewel een overwinning natuurlijk helemaal ‘chill’ zou zijn!