De schop in de grond bij vv Boskant

dinsdag 12 juli 2022

Na een intensieve voorbereidingsperiode kan het “echte” werk beginnen. Sterker nog, het is al begonnen want afgelopen week zijn de contouren van het nieuwe veld uitgezet en zijn de dug-outs verwijderd. Vanaf gisteren, 11 juli, zijn de werkzaamheden gestart en is de schop de grond in gegaan. De overgebleven boomstronken aan de flanken van veld 2 zijn verwijderd en het veld zal worden uitgegraven voor de aanleg van ons nieuwe kunstgrasveld.

Voorbereiding kunstgrasveld_8618 kleinjpg

De werkgroep heeft afgelopen week een startoverleg gehad met de gemeente, projectontwikkelaar Newae en de aannemer TopGrass. Tijdens dit gesprek is uitgelegd wat er de komende tijd gaat gebeuren qua werkzaamheden op het sportpark en hoe zal worden samengewerkt om de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld in goede banen te leiden. De komende weken zullen we dagelijks in contact staan met Newae en TopGrass. We hebben er dan ook vertrouwen in dat, op deze manier, de aanleg soepel zal verlopen. De komende tijd zullen we jullie ook met meer beeldmateriaal op de hoogte brengen over de vorderingen van het project.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij vv Boskant. Naast aanschaf van de LED-verlichting, 2 jaar geleden, zal ook dit kunstgrasveld daarin een steentje bijdragen. Er is bijvoorbeeld gekozen voor een veld met infill korrels op basis van maiskolfresten. Dit is vergelijkbaar met kurk, maar duurzamer omdat het een gemalen afvalproduct is van de kern van de maiskolf. Ook zal onder het veld een regenwater reservoir aangelegd worden om de vorming van waterplassen, op en om het veld, tegen te gaan. We zijn er trots op dat ons nieuwe veld deze moderne eigenschappen zal gaan bevatten, hiermee lopen we landelijk voorop met de nieuwste ontwikkelingen.

Ondanks dat we één week achter lopen op schema, is de doelstelling om het kunstgrasveld te kunnen bespelen tijdens het BRON-toernooi van 20 en 21 augustus. Qua werkzaamheden is dit reëel al zijn we uiteraard volledig afhankelijk van de aanlevertijd van materialen. Nu de aanleg van het kunstgrasveld in gang is gezet, zal de werkgroep zich bezig gaan houden met een aantal overige zaken. Zo zal er nagedacht gaan worden over een groenplan, verbeteringen op het gebied van elektriciteit en eventuele andere vernieuwingen op het sportpark rondom het veld.

Met sportieve groet,

Werkgroep Kunstgrasveld

Maarten van der Linden, Huub van der Zanden, Willy van der Heijden, Ad van Hastenberg, Joep Dekkers, Ilse Schaafsma, Theo de Koning, Tim van Breemen

Aanleg kunstgrasveld gestart!

Voorbereiding kunstgrasveld b48 Adjpg
Voorbereiding kunstgrasveld f214 Ad kleinjpg

Vorige