Boskant wint eerste thuiswedstrijd met 1-0 van VOW

dinsdag 13 september 2016

Boskant heeft ook de tweede competitiewedstrijd in winst om weten te zetten. Thuis werd VOW nipt met 1-0 verslagen. Door dit resultaat staat Boskant nu op zes punten uit twee wedstrijden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Avesteyn op het programma. Wederom een lastige tegenstander, die net als Boskant de eerste twee wedstrijden heeft weten te winnen.

Boskant begon sterk aan de wedstrijd. Binnen tien minuten was het al raak. Een afgeslagen corner belandde voor de voeten van Rens van de Wijdeven. Deze omspeelde zijn directe tegenstander en schoot in de korte hoek hard raak. VOW ging echter niet bij de pakken neerzitten en zette Boskant flink onder druk. Met aanvallend, gedurfd voetbal werd geprobeerd de gelijkmaker op het scorebord te krijgen, maar net als vorige week, liet Boskant doelman Fred van Bussel ook deze week weer zien het keepen zeker nog niet verleerd te zijn. Met een aantal goede reddingen wist hij VOW van scoren af te houden.

Het eerste grote gevaar in de tweede helft was weer voor de thuisploeg. Na een aanval over rechts kreeg de mee opgekomen Rob van der Heijden de bal in het zestienmetergebied voor zijn voeten. Helaas voor hem spatte zijn poging op de lat uiteen. Hierna was het weer de beurt aan VOW. De ploeg uit Zijtaart bleef aandringen, maar het lukte ze niet om een doelpunt te forceren. Doordat VOW vol op de aanval speelde, ontstond er ruimte voor de Boskant aanval. Frank van der Heijden was tot twee keer toe dicht bij een treffer met het hoofd. Iets later was het VOW-doelman Niek van Zutphen die met een uiterste inspanning wist te voorkomen dat een voorzet van Jim van der Zanden kon worden binnengelopen door Roy van der Linden. Het slotakkoord was voor VOW. In de 90 e minuut verscheen vanuit het niets spits Rick van der Linden voor het vijandelijk doel. Hij leek vanaf vijf meter de gelijkmaker binnen te gaan koppen, maar het was opnieuw doelman Fred van Bussel die met een katachtige reflex de overwinning voor Boskant veilig wist te stellen.

Na twee gespeelde wedstrijden dus een 100% score voor Boskant. In de uitwedstrijd van volgende week tegen Avesteyn uit Dinther een nieuwe test voor Boskant, om te laten zien dat ze dit seizoen mee willen gaan strijden om de bovenste plekken.

Bron foto: VOW.nl