Boskant wint de eerste wedstrijd van Constantia om klassebehoud

maandag 10 juni 2024

Op een zonnige middag stond de spannende wedstrijd tussen Boskant en Constantia op het programma. De eerste wedstrijd in de nacompetitie voor beide clubs om volgend jaar actief te blijven in de 4e klasse.

In de 5e minuut kwam een uittrap van Frank Thijssen terecht bij Aimé Opheij. Aimé kwam tot een schot vanaf de zijkant, maar de bal werd verwerkt tot een corner. Boskant bleef dreigend, wat resulteerde in een vrije trap na een overtreding op Aimé in de 22e minuut. Frank van der Heijden nam de vrije trap en schoot richting de bovenhoek, maar de keeper van Constantia wist de bal knap te pakken. Slechts een minuut later, in de 23e minuut, probeerde Aimé het opnieuw met een schot vanaf 20 meter. Ondanks de lastige stuit wist de keeper ook deze bal goed te pareren. Constantia kreeg ook kansen, maar schoten van 20 meter in zowel de 35e als de 42e minuut vormden geen problemen voor Frank, de doelman van Boskant.

Constantia kwam na rust dreigend uit de startblokken. Maar daarna zette Boskant het offensief voort. In de 60e minuut viel de bal op de 16 meter voor de voeten van Jim, maar hij mikte helaas naast. In de 74e minuut viel eindelijk het doelpunt voor Boskant. Na een korte combinatie tussen Maikel Merks en de ingevallen Rens van de Wijdeven, kwam de bal met enig geluk voor de voeten van Rens, die met een prachtig schot met links de 1-0 binnenschoot. Constantia probeerde terug te komen en zette meer druk naar voren maar Boskant bleef goed verdedigen. In de 83e minuut kreeg Boskant nog een kans uit een corner van Frank van der Heijden. Na een kopbal van Rob van der Heijden viel de bal op 3 meter van de lijn voor de voeten van Maikel. Maikel tikte deze bal richting doel, maar via een verdediger van Constantia werd de bal tegengehouden en kon een tweede doelpunt voorkomen worden.

Boskant behaalde een verdiende 1-0 overwinning op Constantia. Volgende week zondag in Wanroij op sportpark “De Kwik” valt de beslissing. Let op, deze wedstrijd start om 12:00. We hopen op veel supporters vanuit Boskant!

Bewerkt Boskant 1 -Constantia 1_0979jpg

Bewerkt Boskant 1 -Constantia 1_10005jpg

Bewerkt Boskant 1 -Constantia 1_991jpg
Bewerkt Boskant 1 -Constantia 1_998jpg

Vorige