Boskant -Wilhelmina eindigt in een 3-3 gelijkspel

maandag 28 oktober 2019

De uitwedstrijd tegen Wilhelmina eindigde voor Boskant uiteindelijk toch in mineur. Na de reguliere speeltijd stond er een 2-3 stand op het scorebord, goed voor de drie punten. Scheidsrechter Vissers wist liefst 9 minuten blessuretijd uit de hoge hoed te toveren, voldoende voor de thuisclub om 1 minuut voor het eindsignaal de gelijkmaker binnen te schieten. Terecht? Een eeuwige discussie. Feit is wel dat de extra tijd die werd bijgeteld niet in verhouding stond tot de tijd dat het spel werkelijk stil had gelegen!

Wilhelmina was voor rust de bovenliggende partij, de spelers konden elkaar op de snelle grasmat (kunstgras) uitstekend vinden. Toch kwam Boskant al in de 6e minuut op voorsprong. Na het veroveren van de bal, kon Brett Veldkamp  vrij richting doelman van Kaathoven die kansloos was op z’n schuiver: 0-1. De thuisclub was heel even van slag, pakte de draad weer snel op en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 18e minuut was het raak. Na een snelle aanval over rechts werd de voorzet die daarop volgde door Jeroen de Jong binnengeschoten: 1-1. Boskant leek in de 25e minuut weer op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Brett, na een goede pass van Rens van de Wijdeven, kende in de ogen van scheidsrechter Vissers geen genade. Het aanvallende spel van de thuisclub leverde ook kansen op. Mede door een aantal fantastische reddingen van Boskant doelman Vincent Staals leverden die geen doelpunt op. In de 39e minuut scheelde dat trouwens maar heel weinig, maar de lat bracht redding. Net voor de theepauze kwam Boskant op voorsprong. Na een overtreding op Brett, binnen de 16, ging de bal op de stip.
De inzet van Brett kon in eerste instantie door doelman van Kaathoven worden gestopt, maar z’n rebound vloog wel binnen: 1-2. Boskant kreeg bij de eerstvolgende aanval zelfs nog een mogelijkheid, maar in goede positie plaatste Roy van der Linden de bal over het doel.

Wilhelmina uit 2019_6478jpg
Ook na rust waren er weer kansen voor beide teams. In de 53e minuut voor Boskant, maar Roy schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. De vrije trap voor het doel van Boskant, 2 minuten later, leverde wel een doelpunt op. De kopbal van Jeroen de Jong verdween onhoudbaar in de kruising: 2-2. In de 76e minuut kwam Boskant voor de 3e keer op voorsprong. Na doorzetten van Rick van der Zanden en een sublieme voorzet van Aimé Opheij was Brett er als de kippen bij om zijn 3e treffer tegen de touwen te schieten: 2-3. Wilhelmina probeerde het tij te keren. De Boskant verdediging kwam onder zware druk en mocht enkele keren van geluk spreken dat de ballen naast vlogen. De tijd leek in het voordeel van Boskant te werken, tot het moment dat scheidsrechter Vissers besloot om er een kleine 10 minuten aan vast te knopen. Net voldoende voor Wilhelmina om er, door een doelpunt van Jeroen de Jonge, in de 99e minuut een gelijkspel uit te slepen: 3-3!

Door dit gelijkspel bezet Boskant de 5e plaats. Volgende week speelt Boskant thuis tegen Boxtel dat met 1 punt meer plek 4 bezet.

Wilhelmina uit 2019_6464jpgWilhelmina uit 2019_6476jpgWilhelmina uit 2019_6502jpg