Boskant weet zich geen raad met fysiek SDDL

maandag 02 maart 2015

De uitwedstrijd tegen SDDL leverde Boskant eigenlijk alleen maar tegenvallers op. Twee vaste krachten, speler Ron van Uden (knie) en doelman Tom van der Heijden (enkel) raakten gedurende de wedstrijd geblesseerd en het 3-1 verlies tegen een zeer wilskrachtig SDDL maakt de standenlijst er ook al niet vrolijker op. Hopelijk vallen de blessures mee, maar de eerste indruk, kort na de wedstrijd was niet erg veelbelovend.

Vooraf was al duidelijk dat de uitwedstrijd tegen SDDL geen eenvoudige klus zou worden. Voetballend is het team misschien wel wat minder, maar dat wordt ruimschoots (soms tot op of net over het randje) gecompenseerd door hun tomeloze inzet. Boskant was voor rust, mede door het windvoordeel, de betere ploeg. In de 18e minuut kwam Boskant op voorsprong door Frank van der Heijden die een vrije trap vanaf 20 meter onhoudbaar voor SDDL doelman Megens binnenschoot. In de 32e minuut kwam SDDL op gelijke hoogte. Een voorzet van rechts belandde via de arm van Boskant aanvoerder Maarten van der Linden op de stip. Een buitenkans die Daan Klievink zich niet liet ontnemen: 1-1.

SDDL uit_03 sitejpg
Na rust gooide de thuisclub, gesteund door de aanwakkerende wind, nog meer fysiek “geweld” in de strijd. Pas na ruim een half uur leverde dat uit een snelle uitval een tweede doelpunt op. Drie minuten na de blessure van doelman Tom van der Heijden, pikte Bjorn Rikken een voorzet van links goed op, passeerde (invaller) doelman Tim van Haaren en schoot de bal beheerst tegen de touwen: 2-1. SDDL speler Tom van de Heuvel was in de 78e minuut dicht bij de 3-1; z’n snoeihard ingeschoten vrije trap verdween echter via de handen van Tim en de lat over het Boskant doel. In de 84e minuut was Roy van der Linden namens Boskant dicht bij de gelijkmaker; SDDL doelman Megens kon echter via een uitgestoken vingertop nog net voorkomen dat hij werd gepasseerd. In de allerlaatste minuut maakte Jordy de Loyer aan alle spanning een einde door de bal met links onhoudbaar binnen te schieten.

SDDL uit_04 sitejpg
SDDL uit_05 sitejpg
SDDL uit_06 sitejpg
Door deze uitslag raakt Boskant het zicht op de bovenste drie plaatsen zachtjesaan kwijt en zal zich de komende wedstrijden vooral moeten concentreren op een goede positie in de middenmoot. De eerste uitdaging staat aanstaande zondag op het programma, de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager VOW. Het lijkt, gezien de stand een eitje, maar papier is geduldig. VOW is in het verleden voor Boskant vaak een lastige opponent geweest!

Uitslagen senioren
SDDL 1-Boskant 1 3-1
Boskant 2-Boekel Sport 2 0-1
Boskant 3-Irene 2 3-0
WHV 3-Boskant 4 1-1
Schijndel 8-Boskant 5 1-1
Schijndel 9-Boskant 6 1-1
Boskant VR1-FC De Rakt VR2 1-3

Uitslagen jeugd
Boskant A1-Schijndel A2 2-4
Boskant B1-Boerdonk B1G 2-1
Boskant C1-Mierlo Hout C3G 1-3
Boskant D1-Gemert D3 4-1
Boskant E1-ASV’33 E2 2-2
Boskant F1-VOW F2 8-3

Stand Boskant 1 per 1-3-2015
Stand per 1 maart 2015JPGVorige