Boskant verslaat Tivoli met 2-0

maandag 28 september 2020

Op de 2-0 zege van Boskant valt niet veel af te dingen. Boskant was gedurende driekwart van de wedstrijd de bovenliggende ploeg, maar doordat het scoren moeilijk bleek en de bezoekers toch ook wel een aantal kansen wisten te creëren bleef het tot de 2-0 een spannende wedstrijd.

In de 4e minuut leek de 1-0 al in de maak. Maar de slim genomen vrije trap werd uitstekend verwerkt door Tivoli doelman Aydin. Pas in de 27e minuut kregen de bezoekers hun eerste kans. Zonder resultaat want de strakke voorzet werd door de Boskant verdediging tot corner verwerkt. Een harde schuiver van Delano van Gemert, in de 35e minuut, leverde, door attent keeperswerk van Boskant doelman Vincent Staals, ook geen doelpunt op.
In de 40e minuut kwam Boskant op voorsprong. De gevaarlijk indraaiende corner van Rens van de Wijdeven werd door Rob van der Heijden uitstekend binnen gekopt: 1-0. Een voorsprong ‘van korte duur’ leek het, want de eerstvolgende tegenaanval leverde bijna de gelijkmaker op. Met enig ‘grabbelwerk’ wist Vincent het gevaar echter te bezweren. Een goede combinatie net voor de theepauze, waarbij de bal via Emiel en Brett uiteindelijk voor de voeten van Rens belandde, leverde ook geen doelpunt op. Tivoli doelman Aydin wilde niet mee werken  en wist de harde inzet van Rens van de Wijdeven tot corner te verwerken.

Boskant - Tivoli sept 2020_8651ajpg
Na rust nam Boskant opnieuw het initiatief en creëerde een aantal goede mogelijkheden. De echte scherpte ontbrak. Dus doelpunten leverde het niet op. Een snelle uitval van de bezoekers, in de 57e minuut, bracht meer gevaar met zich mee. In goede positie kopte Tivoli aanvaller Joy Klaassen de bal ruim over. En ruim een minuut later was het aan de reactie van Vincent te danken dat de vrije trap van Mike Boy niet binnenvloog.
In de 62e minuut haalde Rens van de Wijdeven de spanning uit de wedstrijd. Na enkele goede passeeracties schoot hij de bal, onhoudbaar voor doelman Aydin, in de benedenhoek: 2-0. Doelman Aydin blesseerde zich bij z’n poging de bal uit de hoek te tikken zodat Faizel van den Broek de resterende 28 minuten het van hem moest overnemen. Beide teams kregen nog enkele kansen op een doelpunt, maar onzuiverheid in de afwerking en attent werk van beide doelmannen maakten dat de eindstand eigenlijk bij de 2-0 al bepaald was.

Boskant 2 wist dat het met Heeswijk 2 als tegenstander, een zware middag zou worden. En dat bleek ook zo. Toch lukte het Boskant om ver in de 2e helft een 0-3 achterstand wat draaglijker te maken. Door doelpunten van Roy van der Linden en Stijn van den Biggelaar stond er na 90 minuten een 2-3 eindstand op het scorebord.

Boskant VR1 behaalde een prima 4-1 overwinning op de dames van Odiliapeel. Joni de Brouwer had haar vizier op scherp staan, ze scoorde maar liefst 4 keer!

Boskant - Tivoli sept 2020_8654ajpg
Boskant - Tivoli sept 2020_8657ajpg