Boskant verliest van gedegradeerd SCMH

maandag 13 mei 2024

Boskant 1 heeft de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter SCMH verloren en verspilt hiermee de kans op directe handhaving. In een doelpuntrijk duel was het SCMH dat met 3-4 aan het langste eind trok. Boskant bezet nu de 10e plek en moet ook nog opletten dat het niet wordt ingehaald door Cito, wat directe degradatie zou betekenen. Drie punten in de laatste wedstrijd van het seizoen op 20 mei, Tweede Pinksterdag, uit bij VOW zouden daarvoor zeer welkom zijn.

SCMH was in de eerste helft de beter voetballende ploeg. De doelpunten vielen al snel na het eerste fluitsignaal. Boskant kwam op 1-0 door Yannick Opheij. SCMH nam het spel over en na dertien minuten stond het al 1-2 door doelpunten van Tim Bekkers en Bob van den Berg. Vervolgens werd het na ruim twintig minuten weer gelijk toen Aimé Opheij een penalty benutte. SCMH moest noodgedwongen wat wissels toepassen maar dit pakte goed uit want invaller Roel Bekkers maakte nog voor rust de 2-3. 

In de tweede helft maakte Boskant een onnodige overtreding waardoor SCMH naar 2-4 kon uitlopen. Hierna schakelde Boskant een tandje bij en onder aanvoering van het drietal Maikel Merks, Rens van de Wijdeven en Brett Veldkamp kreeg Boskant kans op kans. Het duurde echter tot de 80e minuut voor de 3-4 werd gemaakt door Aimé Opheij. “We hebben wel een dozijn kansen om zeep geholpen” was het commentaar van een teleurgestelde Peter van der Heijden, trainer van Boskant. Boskant had bij winst nog kans om de nacompetitie te ontlopen, maar nu is dat onmogelijk geworden. Stan Vos, trainer van SCMH was blij met de overwinning alhoewel de degradatie voor zijn ploeg hierdoor niet meer voorkomen kan worden.

Vorige