Boskant verliest van Constantia en degradeert naar 5e klasse

dinsdag 18 juni 2024

Het is Boskant helaas niet gelukt om zich te handhaven in de 4e klasse. In het tweeluik met Constantia uit Wanroij wist Boskant de thuiswedstrijd nog wel met 1-0 te winnen, maar doordat het uit met 3-1 haar meerdere moest erkennen in de ploeg uit Wanroij, zal Boskant volgend seizoen een niveau lager moeten acteren.

Het was een moeilijke wedstrijd voor de blauw-witten. Constantia vloog uit de startblokken en met goed spel zetten ze Boskant direct onder flinke druk. Door goed keeperswerk van Frank werd een paar keer een tegentreffer voorkomen, maar in de 26e minuut moest ook hij een antwoord schuldig blijven. Een van richting veranderd schot vloog met een boog over Frank heen: 1-0. Het lukte Boskant maar spaarzaam om gevaarlijk te worden. In de 36e minuut veerde de vele aanwezige Boskant supporters toch even op. Na een goede actie van Aimé werd zijn schot knap gepareerd door de keeper van Constantia. Ook het schot van Frank van der Heijden in dezelfde aanval, werd vakkundig uit de bovenhoek geplukt. 

Vlak na rust kwam Boskant enigszins verrassend op gelijke hoogte. Yannick Opheij kopte een corner bij de 2e paal binnen, 1-1! Deze stand zou genoeg zijn voor Boskant. Constantia moest duidelijk hier duidelijk even van bijkomen. Toch kwam de thuisploeg later weer beter in de wedstrijd en werd de druk op het Boskant doel weer wat meer opgevoerd. Dit resulteerde in de 81e minuut in de 2-1 na een hard schot in de korte hoek. Hierna was het erop en erover, drie minuten later bracht de paal in eerste instantie nog redding voor Boskant, maar in de rebound werd het dan toch 3-1. Het lukte Boskant hierna niet echt meer om gevaarlijk te worden, al was Maikel er in de laatste minuten nog dichtbij na een doorgeschoten bal van achteruit.

Eindstand: 3-1. Dit betekent dus dat Boskant zich helaas niet heeft weten te handhaven in de 4e klasse en het afzakt naar de 5e klasse.

Vorige