Boskant te sterk voor Ravenstein: 3-0

maandag 18 februari 2019

Boskant blijft goed meedraaien in de bovenste helft van de ranglijst. Deze keer moest Ravenstein er aan geloven.
Met de rust was het nog 0-0, maar in de 2e helft trok Boskant de overwinning over de streep.

Eerlijk is eerlijk, voor rust was het een matige wedstrijd. Van beide teams. Veel lange ballen, moeizame controle, matige passes, maar wel veel inzet. Beide teams was het ook gelegen om punten te sprokkelen, want de onderlinge verschillen in deze klasse zijn niet zo groot. De bezoekers waren iets meer in balbezit, maar wisten daar nauwelijks voordeel uit te trekken. Een eerste kans voor Boskant, in de 6e minuut, leverde slechts een (nieuwe) hoekschop op. De inzet van Rob van der Heijden, uit de hoekschop van Roy van der Linden, werd door doelman van den Heuvel echter attent over de doellijn getikt. En ook een scrimmage voor het Ravenstein doel, in de 28e minuut, leverde uiteindelijk niet meer dan een hoekschop op.

Boskant 1 - Ravenstein 1_1471jpg
Invaller Ruud van der Heijden gaf de wedstrijd voor Boskant na de theepauze een positieve draai. Met z’n snelheid en vaardigheid was hij de verdediging van Ravenstein regelmatig te vlug af. Dat leverde in de 52e minuut een voorsprong op. Na een overtreding op Ruud werd de vrije trap door Aimé Opheij pardoes in de korte hoek binnengeschoten: 1-0. Ondanks het overwicht wat Boskant creëerde was Ravenstein in de 60e minuut dicht bij de gelijkmaker. Boskant doelman Erwin Brouwers  wist de gevaarlijk indraaiende vrije trap echter fraai uit z’n doelgebied te ranselen. In de 65e minuut ging de wedstrijd op slot via een fraaie treffer van Jim van der Zanden. De lichte stuit die de bal maakte uit de corner van Aimé was voor Jim ‘voldoende’ om vanaf zo’n 20 meter de bal loepzuiver en snoeihard in de bovenhoek te ‘poeieren’: 2-0. Daarmee was de koek nog niet op. De vanaf de achterlijn strak teruggelegde bal van Ruud, hij was z’n directe tegenstander ook op rechts te snel af, werd door Emiel van den Elsen onhoudbaar voor doelman van den Heuvel tegen de touwen geschoten: 3-0. In de allerlaatste minuut kregen de bezoekers nog een mogelijkheid om de ‘gehate’ nul van het scorebord te halen, maar Erwin had andere plannen en plukte met een snoekduik de bal van de schoen van Sander Verkuijlen!

Op basis van de 2e helft een verdiende zegen voor de thuisclub. Zondag a.s. staat er voor Boskant 1 opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is SDDL waar in de uitwedstrijd in de allerlaatste minuut een 3-3 gelijkspel werd behaald.
Boskant 2 blijft strak aan kop in haar klasse. De voorsprong op nummer 2, UDI’19 3 bedraagt 7 punten (Boskant heeft nog 1 wedstrijd tegoed). Aanstaande zondag is UDI’19 tegenstander, dus een overwinning zou helemaal geweldig zijn!