Boskant start competitie met zege

zondag 22 september 2019

Boskant is goed gestart in de 4e klasse F. Uit bij Vorstenbossche Boys, altijd toch weer een lastige tegenstander uit, stond na 90 minuten een 1-2 eindstand op het bord. Een mooie overwinning. Verdiend? Over de gehele wedstrijd gezien zeker! Maar dat zal heel vaak wel een discussie blijven. Met wat meer scherpte voorin had Boskant de wedstrijd best wat eerder op slot kunnen gooien, de mogelijkheden zijn er geweest. Maar als die niet worden benut …. ! Feit is dat de thuisclub ook een aantal goede mogelijkheden heeft gehad. Het had met momenten dus ook anders kunnen lopen. Maar uiteindelijk bepalen de doelpunten toch de einduitslag!

Alhoewel Boskant goed aan de wedstrijd begon, al na 1 minuut schoot Roy van der Linden de bal maar net voorlangs, was de eerste goede mogelijkheid in de 5e minuut voor de thuisclub. Boskant doelman Vincent Staal redde echter uitstekend bij een inzet van Roel van Bakel. Nadat enkele aanvallen van Boskant geen resultaat brachten, was het in de 20e minuut wel raak. Uit een corner van Roy kopte Rob van der Heijden de bal tegen de touwen: 0-1. Hoewel Boskant meer mogelijkheden kreeg, leek dat de ruststand te worden. Zo ongeveer bij de laatste aanval voor rust, ging de bal na een handsbal in de Boskant verdediging op de stip. Rick Dortmans maakte geen fout en schoof de bal via de voet van doelman Staals tegen de touwen: 1-1.

Vorstenbosch uit_5977jpg
Na rust was Boskant de bovenliggende partij. Maar pas nadat Vincent tot 2 keer toe fantastisch redding bracht bij een scrimmage voor het Boskant doel. Boskant kreeg ook een aantal goede mogelijkheden, maar was net niet secuur genoeg of trof een goed keepende Teun vd Sanden op haar weg. In de 56e minuut kwam Boskant opnieuw op voorsprong. Na een goede combinatie kwam de bal voor de voeten van Mark van der Heijden die niet aarzelde en de 1-2 binnenschoof. Ondanks het overwicht van Boskant had het in de 79e minuut zomaar gelijk kunnen worden. Van dichtbij en in goede positie schoof Roel van Bakel, tot ‘verdriet’ van het thuispubliek, de bal echter naast.  Aimé Opheij had voor Boskant net voor tijd de verlossende treffer op de schoen, maar ook deze keer bleek doelman vd Sanden een sta-in-de-weg! Een mooie overwinning voor Boskant!

Boskant 2 opende de competitie met een uitwedstrijd tegen Prinses Irene 2. Een pittige tegenstander waartegen onze reserves, gezien de 4-0 eindstand, weinig in te brengen hadden.