Boskant-speler Reijn Pepers loopt Roparun!

maandag 23 april 2018

Via via hoorden we dat Reijn Pepers zich in gaat zetten voor het goede doel en dat hij hier nog wat steun voor zou kunnen gebruiken.
We stelden hem wat vragen over zijn plannen.

Hoi Reijn, we vingen op dat je deel gaat nemen aan de Roparun voor het goede doel. Klinkt tof, maar zou je ons eens uit kunnen leggen wat de Roparun precies inhoudt?
De Roparun is een non-stop estafetteloop met startlocaties in Hamburg (Duitsland) en Parijs (Frankrijk) en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Het evenement vindt plaats tijdens het Pinksterweekend (19 t/m 21 mei). Het doel van de Roparun is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de zorg voor mensen, en hun families, met kanker. Vooral kleinere initiatieven en lokale projecten krijgen via Roparun de financiële steun die ze nodig hebben. Op de site van Roparun (www.roparun.nl) staat veel meer informatie over de diverse doelen en de besteding van het ingezamelde geld.  

Ik ga deelnemen aan de Roparun met een team van collega’s van de Legerplaats Oirschot waar ik werkzaam ben. Het team, met teamnummer 221 - HRST Compagnie, bestaat in totaal uit 25 personen om alles in goede banen te leiden tijdens het weekend. Hierbij moet je denken aan uiteraard de lopers, waarvan ik er eentje ben. Als lopers worden wij ingedeeld in 2 groepen van 4 personen. Elke groep legt in estafettevorm ongeveer een blok van 50 km af en wordt dan afgelost door de andere groep. Binnen de groepen wisselen 4 lopers in estafettevorm om de 2 km gedurende een blok. Deze ritmiek houden wij het gehele weekend vol en daarmee leggen wij in totaal de 560 km van Parijs naar Rotterdam af.  Concreet komt het erop neer dat elke loper ongeveer anderhalve marathon aflegt tijdens de Roparun en daarmee een enorme sportieve uitdaging heeft! Het team bestaat verder uit fietsers ter ondersteuning van de lopers op de route en voor de veiligheid, maar ook chauffeurs om te pendelen van parcours en rustplekken. Verder is er personeel voor verzorging van de lopers en collega’s die zorgen voor eten en drinken. Kortom het is een gezamenlijke inspanning die het weekend tot een succes gaat maken!  

Wat zijn jouw persoonlijke beweegredenen om deel te nemen aan de Roparun?
Mijn persoonlijke beweegredenen zijn tweeledig. Allereerst en het belangrijkste is het goede doel waarvoor wij het doen. Helaas ken ik, en iedereen met mij, te veel mensen die lijden aan kanker danwel dierbaren hebben verloren aan deze ellendige ziekte. Dus het minste wat ik kan doen is een kleine bijdrage leveren aan deze strijd door deel te nemen aan zo’n mooi en uitdagend evenement. De andere reden is dat het een enorme sportieve uitdaging is die ik wil ervaren en delen met mijn directe collega’s. Dit wil ik graag even verder toelichten.

Ik ga in de zomer na bijna 3,5 jaar afscheid nemen van mijn eenheid in Oirschot waar ik commandant ben geweest. Ik heb heel veel meegemaakt met die eenheid en met het personeel. De saamhorigheid tussen het personeel is groot en wij hebben altijd voor elkaar klaar gestaan, vaak 24 uur per dag 7 dagen in de week. Ik vind het dan ook extra speciaal en heel erg mooi dat ik juist met mijn personeel van mijn eenheid, 132 Herstelpeloton, dit evenement kan doen en deze ervaring kan delen. Het maakt mij trots als commandant en het versterkt mijn voldaan gevoel van mijn naderend afscheid!  

En tenslotte, hoe kunnen wij jouw deelname steunen?
Ik heb een persoonlijke flyer gemaakt waarin het een en ander staat uitgelegd. Iedereen kan mij en mijn team steunen door te doneren. Dit kan op verschillende manieren. Het makkelijkst is via de site van Roparun en dan doneren op Team 221 – HRST Compagnie of direct op mij. Mochten mensen op een andere manier willen doneren of vragen hebben, dan kunnen ze contact opnemen met mij.

Ik ga er alles aan doen om Rotterdam te halen en ons doel te realiseren en ik hoop dat veel mensen mij hierbij willen steunen. Elke donatie is meer dan welkom, want alle kleine beetjes zorgen voor (een enorme) hoop!

 Bekijk Reijns persoonlijke flyer 


Vorige