Boskant met beide benen op de grond

maandag 25 februari 2019

Geen punten voor Boskant 1 afgelopen zondag. Op de 0-3 overwinning van SDDL viel helemaal niets af te dingen. Vanaf het eerste fluitsignaal liep Boskant achter de feiten aan. Veel balverlies door foute passes, veel lange ballen die in de meeste gevallen prooi werden van de bezoekers en bij duels in 3 van de 4 gevallen afgetroefd door de met veel inzet ‘strijdende’ tegenstander. Natuurlijk ging niet alles mis, maar Boskant slaagde er in ieder geval niet in om de kansen die het kreeg, om te zetten in doelpunten.

In de 8e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. De bal die na matig uitverdedigen voor de voeten van Jordy de Leyer kwam, werd door hem strak in de rechter benedenhoek geschoten: 0-1. In de 21e minuut kwam de 0-2 op het scorebord, net in een fase dat Boskant iets onder de druk van de bezoekers uit leek te komen. Na een afgeslagen aanval was Frank Zegers er als de kippen bij om de bal snoeihard langs doelman Erwin Brouwers te schieten. Daarbij bleef het tot aan de theepauze, Boskant niet bij machte om echte kansen te creëren, de bezoekers, ondanks hun overwicht niet in staat om de voorsprong te vergroten.

Boskant - SDDL_1642jpg
De theepauze bracht weinig verandering in de situatie. SDDL was weliswaar wat minder ‘bovenliggend’, maar Boskant bleek niet in staat, ook niet door het inbrengen van ‘vers bloed’, de wedstrijd te doen kantelen. In de 68e minuut leek het dan toch te gebeuren. Na een harde schuiver van Emiel van den Elsen had doelman Maarten Megens de bal niet klemvast, maar net op tijd (voor de bezoekers uiteraard) kon de rebound van Roy van der Linden naast het doel worden gewerkt. SDDL wist er beter mee om te gaan. Bij de eerstvolgende aanval, één minuut later al, ging de wedstrijd op slot. De voorzet vanaf rechts werd door Jeroen Zeegers simpel binnen gelopen: 0-3. In de slotminuten kreeg Boskant nog wel enkele mogelijkheden op 1-3. Emiel had in de 77e minuut pech dat zijn inzet op de paal eindigde en in de 86e minuut had Jim van der Zanden pech dat zijn inzet door één van de verdedigers van de lijn werd getrapt. Meer zat er helaas deze middag blijkbaar niet in!

Boskant - SDDL_1643jpg
Boskant - SDDL_1645jpg
Boskant - SDDL_1649jpg
Boskant - SDDL_1668jpg
Ondanks de nederlaag bezet Boskant met 23 punten uit 16 wedstrijden (nog steeds) de 5e plek op de ranglijst en houdt daarmee 9 teams onder zich. 
Saillant detail: al die teams hebben nog één, twéé, of zelfs drie inhaalwedstrijden tegoed! De volgende tegenstander komt uit die lijst. Op 10 maart speelt Boskant namelijk uit tegen NLC’03 1, dat op dit moment met 15 punten uit 13 wedstrijden plaats 10 bezet. Toch een pittige wedstrijd, want afgelopen zondag kreeg die ploeg pas haar eerste thuisnederlaag te verwerken (thuis tegen DVG werd het 0-1). 

Boskant 2 behaalde zondag een moeizaam 2-2 gelijkspel tegen UDI’19 3. Daarmee behoudt Boskant een voorsprong van 7 punten op dat team dat de 2e plek bezet. Een prima prestatie dus!
Vorige