Boskant mag niet mopperen met 0-0 gelijkspel

maandag 16 mei 2022

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen RKGSV op het programma. De thuiswedstrijd (maart 2022) was een pittige, met een nipte 1-0 overwinning voor Boskant. Een wedstrijd waarin Boskant flink aan de bak moest!

Meteen al werd duidelijk dat RKGSV revanche zocht en “dikke” plannen had om de punten deze keer in eigen huis te houden. Vanaf de 1e minuut moest Boskant in de verdediging. Na 5 minuten al was er een goede mogelijkheid voor de thuisclub, maar de inzet van Daan de Loo eindigde op de lat. Tot aan de rust had RKGSV zeker 4 goede kansen om de score te openen (of te verhogen als het eenmaal 1-0 zou zijn geweest), maar door het missen van goede kansen, de hulp van paal en lat als het wat gevaarlijker werd en attent keeperswerk van Frank Thijssen konden de teams met een 0-0 ruststand de kleedkamers in.

RKGSV 1 - Boskant 1 15 mei 2022_3404jpg

Ook na rust waren de beste mogelijkheden voor de thuisclub. Maar Boskant wist overeind te blijven, mede door een fantastische redding van Frank die in de 73e minuut de kopbal van RKGSV spits Milos Milosevic met behulp van de lat uit het doel wist te tikken. In de 79e minuut had het zomaar anders kunnen zijn. Een door Brett Veldkamp scherp genomen vrije trap leek op weg richting de touwen, maar met een prima snoekduik wist doelman Tom Molenberg de bal nog via de paal uit het doel te werken. Een overwinning van Boskant zou op basis van het spelbeeld helemaal niet terecht zijn, maar als de goal wel gevallen zou zijn, zou Boskant daar niet over getreurd hebben!

Aanstaande zondag staat voor Boskant 1 de thuiswedstrijd tegen Pusphaira op het programma.
Met maar liefst 5 teams op de plaatsen 3 tot en met 7 (40 of 41 punten) en nog 3 wedstrijden op het programma, wordt het nog een spannend slot!

Boskant 2, dat de thuiswedstrijd tegen Schijndel 3 met 5-2 wist te winnen, speelt zondag een uitwedstrijd tegen DVG 2. Op dit moment bezet Boskant 2 de vierde plek. Met nog 3 wedstrijden op het programma zou het voor het jeugdige team een mooie prestatie zijn als die plek kan worden vastgehouden!

RKGSV 1 - Boskant 1 15 mei 2022_3406jpg
RKGSV 1 - Boskant 1 15 mei 2022_3412jpg