Boskant krijgt in slotfase klop van WEC

dinsdag 31 mei 2022

Boskant was gewaarschuwd toen het voor de uitwedstrijd tegen WEC naar Wijbosch moest. De laatste nederlaag van de thuisclub dateerde van 10 april (thuis tegen ELI werd het 0-1 voor de bezoekers).

Voor rust was de wedstrijd in evenwicht. WEC voetballend vanuit een gesloten verdediging, met snelle uitvallen op momenten dat het Boskant ‘pijn’ kon doen. In de 8e minuut was Boskant dicht bij een voorsprong, maar doelman Jasper van Oss wist de bal attent tot hoekschop te verwerken. Bij de scrimmage die dat opleverde, viel de bal voor de Boskantse aanvallers enkele keren net niet goed, zodat de 0-0 overeind bleef. In de 18e minuut was de thuisclub dicht bij een voorsprong. Na een diepe pass kwam Yanno van der Heijden oog in oog met Boskant doelman Frank Thijssen die fraai redde. Boskant leverde voor rust nog wel venijnige schoten af op het doel van de thuisclub, maar doelman van Oss bleef attent.

 Na rust was de eerste aanvallende actie voor Boskant. Na een actie binnen de 16 (50e min) ging Brett Veldkamp na een stevige overtreding onderuit. Scheidsrechter Verhagen verraste de gehele Boskant aanhang door de overtreding niet te bestraffen! Een gelukje voor de thuisclub! Daarna was het weer de beurt aan WEC. Na een snelle uitval verscheen WEC aanvaller Stef Verhoeven in de 60e minuut vrij voor doelman Thijssen. Door een attente reactie van Frank bleef de 0-0 stand (voorlopig) nog op het scorebord. Voor Boskant betekende een overwinning mogelijk nog kans voor de 3e plek in de rangschikking. Reden voor de ploeg om meer druk naar voren te zetten in een poging een doelpunt te forceren. Van de ruimte die de thuisclub daardoor kreeg maakte het tien minuten voor tijd dankbaar gebruik. Na een goede pass dook Niels van der Looij vrij op voor doelman Thijssen en rondde beheerst af. In de allerlaatste minuut werd de overwinning van de thuisclub definitief. Na een afgemeten voorzet van Sam van den Tillaart  kopte Noud Heijmans de bal voorbij een kansloze Boskant doelman: 2-0.

Door deze nederlaag is de kans op een 3e plek in de eindrangschikking voor Boskant voorbij. Die strijd gaat tussen DOSL en ELI, beide met 47 punten uit 25 wedstrijden. Maandag aanstaande (2e Pinksterdag) staat de laatste speelronde op het programma. Boskant speelt thuis tegen ELI, DOSL moet op bezoek bij kampioen Acht. Het beloofd een spannend einde te worden!

WEC 1 - Boskant 1 29 mei 2022_3730jpg
WEC 1 - Boskant 1 29 mei 2022_3727jpg

Vorige