Boskant klopt NLC’03 met 2-1

Monday 04 April 2016

Vreugdekreten aan Boskant zijde na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kilci. Eindelijk weer eens een winstpartij voor Boskant. Op basis van de gehele wedstrijd een terechte overwinning, al was tegenstander NLC’03 met name in de slotminuten enkele keren dicht bij de gelijkmaker.

De foto die voor aanvang van de wedstrijd gemaakt is, zal Youri Olieslagers, die het geluk had deze middag als pupil van de wedstrijd aanwezig te zijn, nog lang herinneren aan de vreugde die een overwinning kan losmaken.

Elftalfoto met Youri pupil vd wedstrijd_01ajpgYouri tussen de "grote jongens"

Gezien de resultaten na de winterstop was er voor Boskant eigenlijk maar één uitgangspunt: er “moest” gewonnen worden. Geen eenvoudige klus tegen NLC’03 dat na de winterstop  al 7 wedstrijden niet verloren had!

Voor rust was het een gelijk opgaande wedstrijd. Veel inzet bij beide teams, veel duels, maar slechts enkele gevaarlijke momenten voor één van beide doelen. De eerste speldenprik van Boskant kwam via Geert van Gils die in de 28e minuut NLC’03 doelman Thomas Fransen wel erg ver voor z’n doel zag staan. Maar die liet zich niet verrassen en wist de inzet van Geert eenvoudig te verwerken. In de 31e minuut was Boskant dicht bij de 1-0. Na een goede aanval raakte Rens van de Wijdeven met een fikse uithaal “slecht” de onderkant van de lat. Doelman Fransen was in tweede instantie voldoende attent om de rebound van Emiel van den Elsen uit de benedenhoek te tikken. In de 40e minuut was het de beurt aan de bezoekers. Een klein beetje ruimte bleek voor aanvaller Wouter Bijl voldoende om voor gevaar te zorgen. Z’n inzet was wel hard, maar miste de juiste richting. Toch zou hij voor rust nog scoren. Een foutieve pass van Geert werd door hem, na het simpel uitspelen van speler Glen van der Heijden, in de laatste minuut feilloos voorbij doelman Tom van der Heijden geschoten: 0-1.

Boskant-NLC03_01jpgVeel inzet aan twee kanten

Boskant pakte de wedstrijd in de 2e helft goed op en ging met veel energie op zoek naar de gelijkmaker. De beloning volgde in de 56e minuut toen Rens na een goede aanval een teruggelegde bal van Roy van der Linden strak in de verre hoek binnenschoot: 1-1. Daar zou het niet bij blijven. Een eerste mogelijkheid, in de 69e minuut via Frank van der Heijden miste nog de juiste richting. Z’n vrije trap zeilde net naast de kruising. Maar ruim 10 minuten later was het wel raak. Na een snelle aanval zette invaller Daan Rovers met een prima steekbal medespeler Emiel vrij voor doel. De attent uitgekomen doelman Fransen wist de inzet in eerste instantie nog te stoppen, maar via het lichaam van Emiel stuiterde de bal alsnog over de doellijn: 2-1. NLC’03 gaf zich echter nog niet gewonnen en probeerde er in de laatste 10 minuten minimaal een gelijkspel uit te halen. Tot twee keer toe kregen de bezoekers een mogelijkheid, maar telkens wist een Boskants been op het laatste nippertje redding te brengen zodat er aan de stand van 2-1 niets meer veranderde!

Boskant-NLC03_02jpgMike in actie tegen de snelle voorwaartsen van NLC'03
Boskant-NLC03_04jpgRick in actie richting "vijandelijk" doel
Boskant-NLC03_05jpgDaan zorgde voor de beslissende steekbal
Boskant-NLC03_06jpgEmiel in actie

Uitslagen senioren
Boskant 1-NLC’03 1 2-1, Boekel Sport 3-Boskant 2 4-1, Boskant 3-Avanti’31 5 7-0, Erp 5-Boskant 4 2-2, Nijnsel 6-Boskant 5 2-2, Boskant 6-DVG 8 3-2, Boskant VR2-FC Cranendonck VR3 0-9

Uitslagen jeugd
Boskant A1–Lierop A1 2-5, ONDO A1–Boskant A1 2-0, Boskant B1–Keldonk B1G 3-4, Rhode C2–Boskant C1 1-3, Boskant D1–Boekel Sport D3G 10-1, Boskant D2M–Blauw Geel D11 2-1, Gemert E8–Boskant E1G 3-6, Boskant F2G–Ollandia F2G 1-0

Standenlijst per 4-4-2016JPG

Voor meer details klik op onderstaande link.