Boskant kan zich klaar gaan maken voor nacompetitie om klassebehoud

woensdag 22 mei 2024

Boskant heeft haar laatste competitiewedstrijd niet weten te winnen. Uit bij VOW werd er met 3-1 verloren. Hiermee eindigt Boskant op de 10e plek. SCHM en CITO eindigen als 11e en 12e en degraderen naar de 5e klasse. Boskant gaat in een tweeluik met het Wanroijse Constantia uitmaken welke club in de 4e klasse mag blijven.

VOW was zeer effectief in het eerste half uur en liep daar in uit naar 3-0. In de eerste minuut was het Timo van Beek die profiteerde van zwak verdedigend werk bij Boskant. In de negende minuut was het Guus van de Crommert die de 2-0 maakte. Boskant had ook wel kansen maar se paal stond in de weg of het was VOW keeper Niek van Zutphen - die vandaag ook zijn laatste wedstrijd voor VOW speelde - was een sta in de weg met fabelachtige reddingen. Van Beek maakte na een half uur zijn tweede en daarmee de 3-0. 

VOW ging achterover leunen en liet Boskant de bal. Maikel Merks wist Van Zutphen eenmaal te passeren voordat beide ploegen gingen rusten. In de tweede helft probeerde Boskant het nog wel maar VOW liet niks door. Hierdoor is Boskant dus veroordeeld tot nacompetitie om klassebehoud. 

Programma nacompetitie:

Zondag 9 juni: Boskant 1 - Constantia 1
Zondag 16 juni: Constantia 1 - Boskant 1

Vorige