Boskant handhaaft zich in 4e klasse

dinsdag 23 mei 2023

Dankzij een moeizame 1-2 overwinning uit bij Mariahout heeft Boskant zich verzekerd van handhaving in de 4e klasse.

Boskant had moeite met het spel van de thuisploeg en liep dan ook tegen een 1-0 achterstand aan. Toch lukte het Boskant om in de eerste helft nog gelijk te maken. Een door Stijn van de Biggelaar verlengde voorzet, na een goede aanval, werd door Maikel Merks afgemaakt: 1-1.

In de tweede helft was het wederom Maikel die de doelman van de tegenstander wist te verschalken. Via een solo door de defensie van Mariahout, waarbij hij zeker drie tegenstanders passeerde, wist hij af te ronden met een klassiek puntertje.
De 1-2 voorsprong was een feit. Hierna was het vooral tegenhouden aan Boskantse zijde. De thuisploeg wist nog zowel paal als lat te raken, maar toch lukte het Boskant om de overwinning over de streep te trekken.

Door deze overwinning is Boskant niet meer in te halen door de ploegen die op een nacompetitie/degradatie-plek staan en blijft het dus in de 4e klasse. Met de zeer beroerde start van de competitie (7 nederlagen op een rij) en het groot aantal nacompetitie/degradatie plekken (3 nacompetitie, 3 directe degradatie), in het achterhoofd, is het knap hoe ons vaandelteam zich herpakt heeft en directe handhaving heeft bewerkstelligt!
Een 4e plek in de tweede periode en een huidige 3e plek in de laatste periode, laten zien dat dit gedeelte van de competitie dus prima is gepresteerd.

Volgende week maandag, Tweede Pinksterdag, staat er nog één wedstrijd om des keizers baard op het programma, thuis tegen Avesteyn, aanvang 14:30 uur. Hierna zit het seizoen 2022-2023 er ook voor Boskant 1 op.