Boskant en VOW in evenwicht

maandag 02 december 2019

Natuurlijk werd er na de wedstrijd bij beide teams gesproken over de (enkele) goede kansen die ze hadden gecreëerd. Dankzij attent keeperswerk leverde dat echter geen doelpunten op. Daardoor eindigde een spannende wedstrijd uiteindelijk in een 0-0 gelijkspel. Terecht, aldus beide trainers, “beide teams hebben minimaal één puntje verdiend!” 

Voor rust was er nauwelijks ruimte voor uitgespeelde kansen. Beide teams hadden de organisatie achterin goed voor elkaar. En als er al eens wat dreiging was, waren er altijd nog Niek van Zutphen voor VOW en Vincent Staals voor Boskant, twee betrouwbare sluitposten. De beste kans voor rust kreeg Jim van der Zanden namens Boskant. In de 32e minuut kreeg hij de bal na een scrimmage voor z’n linkervoet, maar het vele effect wat de bal bij zich droeg maakte dat Jim er niet de juiste richting aan kon geven.

VOW thuis_6983jpg
Na rust waren de betere kansen voor de bezoekers. In korte tijd, in de 65e en de 68e minuut had Pim van Riel de bezoekers op een voorsprong kunnen brengen. Bij de eerste kans miste Pim de bal, bij de 2e was Vincent degene die uitstekend redde voor Boskant. Daarna was het de beurt aan Boskant. Zo rond de 75e minuut was het een korte periode heel druk binnen het strafschopgebied van VOW. Een goede dribbel van Aimé Opheij was de inleiding daarvoor. Tot wel drie keer toe werd de bal op doel geschoten, maar telkens weer was er een VOW verdediger, bijgestaan door doelman van Zutphen, die voorkwam dat de scrimmage een doelpunt opleverde. In de 83e minuut leek VOW alsnog op weg naar de zege. Na een goede pass op invaller Younes Mekki was het even alle hens aan dek in de Boskant verdediging, maar mede door goed ingrijpen van Vincent hield ook Boskant de 0-0. 

Met dit gelijke spel blijft Boskant op plaats 6 in de 4e klasse G. Aanstaande zondag moet Boskant uit naar VCB, een week later sluit Boskant de periode voor de feestdagen af met een thuiswedstrijd tegen WEC.
Boskant 2 heeft afgelopen zondag een even prachtige als onverwachte overwinning behaald op tegenstander Avant’31 2 dat ruim boven Boskant, de 2e plaats op de ranglijst bezit. De laatste plek op de ranglijst is daarmee nog niet verlaten, maar hopelijk is de overwinning een stimulans voor de komende wedstrijden!

VOW thuis_6987jpgVOW thuis_6989jpgVOW thuis_7000jpg

Vorige