Boskant bereikt volgende ronde beker na gelijkspel tegen Nijnsel

dinsdag 21 september 2021

Boskant 1 is er voor het eerst sinds lange tijd weer in geslaagd om de poulefase van het bekertoernooi als nummer 1 af te sluiten. Een 1-1 gelijkspel, thuis tegen Nijnsel, was voldoende voor de eerste plaats.

De laatste wedstrijd in de groepsfase van de beker was een wedstrijd waarin nog het nodige op het spel stond. Natuurlijk was het een heuse derby tegen de geel-blauwen uit het naastgelegen kerkdorp. Beide teams konden de volgende ronde van de beker nog bereiken. Nijnsel moest hiervoor de wedstrijd in winst omzetten, voor Boskant was een gelijkspel al voldoende.

Het was Nijnsel dat al vroeg de score openende. Rob Witlox kreeg in de 9e minuut, na een aanval over links, de bal in zijn voeten. Hij rondde beheerst af en zette Nijnsel hiermee al
vroeg op voorsprong. Boskant kreeg via Brett Veldkamp in de eerste helft nog enkele kleine kansjes, maar heel gevaarlijk werd de thuisploeg niet. Nijnsel kwam via een scrimmage voor het Boskant doel nog in de buurt van een treffer, maar de ruststand bleef 0-1.

In de tweede helft lukte het Boskant wel om op gelijke hoogte te komen. Waar eerst een schot van Stijn van de Biggelaar en de rebound van Brett nog onschadelijk gemaakt konden worden was het iets later wel raak, toen Mark van der Heijden een assist van Yannick Opheij omzette in een doelpunt, 1-1.

In het laatste deel van de wedstrijd probeerde Nijnsel er nog een overwinning uit te halen, maar de Boskantse defensie hield de zaak op slot. Eindstand derhalve 1-1 waardoor Boskant met 7 punten uit drie wedstrijden als nummer 1 eindigde in de poule. Nijnsel eindigde op de
tweede plek met 5 punten. DVG werd 3e met 4 punten en Irene eindigde puntloos onderaan.

Boskant 2 kon helaas geen potten breken in hun derby tegen het kwalitatief sterke Rhode 2. Het werd 0-5 voor de bezoekers! Zonder discussie een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen binnen het veld.

De tijd van oefenen is voorbij! Aanstaand weekend beginnen zowel de jeugd (zaterdag) als de senioren (zondag) met hun eerste competitiewedstrijd. Boskant speelt zondag thuis om 14.30 uur tegen VOW uit Zijtaart. Geen gemakkelijke tegenstander, dat is in het verleden wel gebleken! Ook VOW is haar voorbereiding goed gestart en is in haar bekerpoule als 1e geeĆ«indigd. Boskant 1 kan de borst dus alvast gerust nat maken!

Als extra activiteit wordt voor zondag een Hollandse Middag georganiseerd in de kantine. Eerst een mooi potje voetbal en daarna dus tijd voor ouderwetse Hollandse gezelligheid!