Boskant begint bekeravontuur met twee keer winst

woensdag 13 september 2023

Boskant 1 wist haar eerste twee bekerwedstrijden winnend af te sluiten. Zowel WHV als Boerdonk werden verslagen. Hieronder de beide wedstrijdverslagen.

WHV - Boskant

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar het is wel fijn een eerste officiële (beker)wedstrijd van het seizoen ’23-’24 te beginnen met een klinkende overwinning. De gebroeders Aimé en Yannick Opheij namen de gehele productie van zes goals voor hun rekening.

Boskant is voor de beker in een poule ingedeeld met WHV (Loosbroek), Boerdonk en Irene (Gemonde). De eerste uitwedstrijd was afgelopen zondagmiddagtegen WHV, uitkomend in de 5e klasse. Op voorhand zou dat geen probleem voor Boskant moeten zijn, maar met een sterk uitgedunde selectie is het voor het team van trainer Peter van der Heijden toch zaak deze wedstrijd uiterst serieus te benaderen om zo de toon te zetten voor het komende seizoen en een dramatische competitiestart (0 punten uit 7 wedstrijden!) als vorig seizoen te voorkomen.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn; weinig opmerkelijke zaken. Het meest opmerkelijkst was misschien de leeftijd van de scheidsrechter deze middag: 78 lentes jong en met Rotterdamse tongval. Het was grotendeels eenrichtingsverkeer richting het doel van WHV met enkele uitvallen richting het doel van Boskant. Maar heel zenuwachtig werd keeper Frank Thijssen daar niet van. Binnen het half uur stond het al 0-3 met als gezegd een hoofdrol voor de gebroeders. Na rust gingen ze vrolijk verder met scoren wat resulteerde in een 0-6 eindstand. Aimé vond vijf keer het netje, zijn broer éénmaal. WHV kwam er niet of nauwelijks aan te pas. De uitslag had wellicht nog wat hoger uitgevallen als enkele mooie acties van Emiel van den Elsen en Luuk de Beer met iets meer trefzekerheid en geluk afgerond werden. Met een minimum aan tegenstand in deze wedstrijd is het natuurlijk moeilijk te zeggen waar de ploeg staat of waar ze toe in staat is. Met tijden werd er verzorgd voetbal gespeeld en in ieder geval de discipline getoond om in ieders rol of taak te blijven en dat geeft perspectief.

Boskant - Boerdonk

Boskant heeft afgelopen zondag door met 3 - 2 te winnen van Boerdonk ook zijn tweede bekerwedstrijd goed afgesloten.

Nadat Luuk de Beer in de 10e minuut kei hard op de paal schoot was het in de 13e minuut wel raak.

Na 13 minuten bracht Rens van de Wijdeven met een prachtige halve omhaal de 1 - 0 op het scorebord.

Het was een doelpunt om in te lijsten vonden de Boskant supporters.

De 2 - 0 kwam in de 19e minuut van de voet van Emiel van de Elsen. Rens van de Wijdeven gaf de bal over de centrale verdedigers waar Emiel de keeper verschalkte met een stift.

Na 20 minuten spelen dacht iedereen dat het een makkelijke middag ging worden voor

Boskant, maar het spel werd al snel minder.

Misschien door de warmte maar daar zou de tegenstander toch ook last van moeten hebben.

Na een half uur spelen een steekbal van Boerdonk die in het strafschop gebied belande. De spits van Boerdonk wist daar wel raad mee en schoot de bal binnen en kwam de stand op 2-1.

Nog voor rust kwam Boerdonk langszij. De gevaarlijkste speler van Boerdonk die als linksbuiten stond geposteerd werd volgens de goed leidende 17 jarige scheidsrechter net over de rand van de 16 neergelegd en een penalty was het gevolg.

De penalty killer van Boerdonk gaf keeper Frank Thijssen geen enkele kans. 2 - 2

Na rust veranderde het spelbeeld. Boerdonk was in de tweede helft zeker niet minder dan Boskant.

Keeper Frank Thijssen moest met een geweldige redding de bal uit de bovenhoek tikken anders had Boskant tegen een achterstand aan moeten kijken.

Boskant werd wel gevaarlijker voorin door het in de tweede helft inbrengen van spits Maikel Merks die zelfs een vermeend buitenspel doelpunt af zag keuren doordat de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter overnam.

Toch won Boskant door enig fortuin. Een terugspeelbal in de 77 minuut van een Boerdonkse verdediger gleed door de handen van de keeper en Boskant won de wedstrijd.

De meeste kansen waren wel voor Boskant maar Boerdonk was een tegenstander waar de weerstand wat groter van was dan de vorige tegenstander WHV.

Al bij al een erg matige wedstrijd van Boskant zijde. In de volgende wedstrijden zullen de tegenstanders van een ander niveau zijn en zal Boskant goed voor de dag moeten komen willen ze deze wedstrijden goed afsluiten.