Boskant 1 richting middenmoot!

maandag 06 maart 2023

Door een dik verdiende 1-0 overwinning op het bezoekende Woenselse Boys lijkt vv Boskant op weg naar een plaatsje in de middenmoot. Voor rust was de thuisclub duidelijk de betere ploeg. Na enkele kansjes in de openingsfase, kon Frank van der Heijden na een bekeken pass van Stijn van den Biggelaar in de 12e minuut aanleggen vanaf de rand van het 16 meter gebied. Zonder resultaat, zijn inzet had wel de snelheid, maar net niet de juiste richting. Boskant hield de druk er op. Drie minuten later betekende dat de 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Na een slalom van Jim van der Zanden langs een aantal Woenselse Boys verdedigers volgde een pass-op-maat richting Stijn van den Biggelaar. Met de rust van een ervaren aanvaller tikte Stijn de bal buitenkant voet voorbij de kansloze doelman Denny de Roo: 1-0. Stijn was een minuut later opnieuw dicht in de buurt, maar hij miste een voorzet op een haar na.

Boskant 1-Woenselse Boys 1_6196 Grootjpg
Bij een volgende inzet in de 18e minuut, een door Aimé diagonaal ingeschoten bal die hij voor de voeten kreeg na een afgeslagen corner, bracht de paal redding voor de gasten. Boskant bleef kansen creëren, maar de bal wilde er niet in! In de 33e minuut leek Jim van der Zanden op weg naar de 2-0. Vanaf de rand van de 16 verdween de bal van z’n linker, richting benedenhoek, maar doelman de Roo wist de bal met een fantastische safe uit het doel te tikken. Ook bij de schuiver van Rick van der Zanden, kort voor de rust, bleek hij een betrouwbare doelman.

Op basis van de kansen had Boskant met de theepauze dus al wat ruimer voor “moeten” staan. Nu werd het toch nog een spannende 2e helft. Woenselse Boys ging op zoek naar de aansluitingstreffer, waardoor Boskant wat meer in de verdediging moest. Heel veel leverde dat voor de bezoekers niet op. Boskant had het verdedigend goed op orde en gaf nauwelijks kansen weg. Aan de andere kant; Boskant kwam ook minder aan aanvallen toe waardoor de meeste duels rondom de middencirkel plaatsvonden. Geen doelpunten dus meer na de theepauze, zodat Stijn van den Biggelaar met de vroege treffer uiteindelijk de matchwinnaar was.

Boskant 1-Woenselse Boys 1_6201 Grootjpg
Boskant 1-Woenselse Boys 1_6225 Grootjpg
Boskant 1-Woenselse Boys 1_6234 Grootjpg
Hilde van der Steen pupil vd wedstrijd_6249 GrootjpgHilde van der Steen pupil van de wedstrijd

Vorige