Boskant 1 legt Nijnsel 1 het vuur aan de schenen

maandag 20 april 2015

Oké, er was na afloop van de wedstrijd groot feest, want voor het eerst in haar historie voetbalt Nijnsel na dit seizoen in de 3e klasse KNVB. Een prima resultaat waarvoor de felicitaties op haar plaats zijn. Maar het was een ontsnapping in de laatste 5 minuten! Pas toen plaatste Ruud van de Rijt uit een discutabele strafschop de bal tegen het net waardoor Nijnsel op een 3-2 voorsprong kwam. Dat alleen was echter niet voldoende; Juliana Mill mocht thuis tegen DVG geen punten halen. Na het verlossende bericht; eindstand Juliana Mill-DVG 2-3, kon(den) de kurk(en) uit de champagnefles(sen).

Nijnsel Boskant april 2015_10jpg
Boskant bleek een taaie tegenstander. Niet echt aanvallend deze middag, maar ook qua inzet bereid om het de thuisclub vanuit een goede organisatie zo moeilijk mogelijk te maken. Nijnsel had er maar moeilijk mee. Na enkele speldenprikken voor beide goals (een vrije trap van Nijnsel hard over en een goede voorzet van Boskant net gemist) viel in de 16e minuut de openingstreffer. Een ingooi van Mike van der Heijden werd door Rens van de Wijdeven vanaf de achterlijn goed terug gekopt waarna Frank van der Heijden snoeihard inschoot: 0-1. Het was eigenlijk het enige hoogtepunt in de eerste helft, want Nijnsel bleek niet echt in staat (hooguit werd het soms gevaarlijk met lange ballen van achteruit) om de Boskant verdediging onder druk te zetten en Boskant beperkte zich vooral tot het vasthouden van de verworven voorsprong.

Nijnsel Boskant april 2015_03jpgRens in actie

Zoals te verwachten voerde de thuisclub na rust de druk op. Al in de 47e minuut moest Boskant doelman Erwin Brouwers bij een vrije trap aan de bak na een kopbal van Stefan Hulsen. Ook de volgende vrije trap, in de 49e minuut, leverde gevaar op in de Boskant verdediging. In een mêlee van spelers kreeg Nick Dortmans een vrije schietpositie, maar hij miste de bal. In de 68e minuut leek de situatie voor de thuisclub helemaal uitzichtloos. Een corner van Rens werd door Nijnsel doelman Glenn van Zutphen pardoes in eigen goal geduwd: 0-2.
Intussen was aan de zijlijn bekend dat Juliana Mill nog steeds op achterstand stond, reden voor Nijnsel om er nog maar eens een schepje bovenop te gooien. Boskant verdedigde met hand en tand, maar kon in de 72e minuut toch niet voorkomen dat Stefan Hulsen, na goed doorzetten de 1-2 aantekende. Het protest van de Boskant spelers dat Stefan de bal met z’n handen meenam, kende in de ogen van scheidsrechter Meulendijks geen genade. Twee minuten later opnieuw alle hens aan dek voor het Boskant doel. Een voorzet werd snoeihard door Ruud van de Rijt op de lat gekopt. Bijna nog kaatste de bal via het effect in het doel, maar Erwin kon met de vingertoppen de gelijkmaker nog juist voorkomen. Bij de eerstvolgende aanval van Nijnsel, één minuutje later, was het wel raak. Stefan Hulsen, hij weer, was er als de kippen bij toen Erwin de bal niet klemvast had en het uitverdedigen te onnauwkeurig was. Hij vond het kleinste gaatje dat er nog was: 2-2. In de 85e minuut werd de euforie helemaal compleet toen de bal, na een overtreding op Stefan, op de stip ging. De meningen daarover varieerden, zowel aan Boskant als Nijnsel zijde van “onterecht”, “gemakkelijk gegeven” tot “het was er echt een”. Feit is dat Ruud zich deze kans niet liet ontnemen en de bal zuiver tegen de touwen schoot waardoor het kampioenschap een feit was!

Nijnsel Boskant april 2015_05jpg
Nijnsel Boskant april 2015_06jpg
Nijnsel Boskant april 2015_07jpgHet beslissende moment in de 85e minuut; de penalty van Ruud vd Rijt

Nijnsel Boskant april 2015_08jpg
Uitslagen senioren
Nijnsel 1-Boskant 1 3-2, Boskant 2-HVCH 3 7-3, Boskant 3-Avesteyn 5 2-2, Schijndel 7-Boskant 4 1-5, Irene 3-Boskant 5 0-6, Ollandia 3-Boskant 5 3-1, WEC7-Boskant 6 6-3, Boskant VR1-Rhode VR1 2-8

Uitslagen jeugd
Boskant A1–Irene A1 7-2, Boskant B1–Handel B1 1-1, Boskant C1–Mulo C2 2-7, Boskant D1–SV Brandevoort B3 3-1, Rhode E4–Boskant E1 3-1, DVG F4–BoskantF1 2-4

Stand per 20 april 2015JPGVorige