Boskant 1 heeft de eerste zege binnen!

woensdag 15 november 2023

Boskant heeft er een tijdje op moeten wachten (6 wedstrijden welgeteld), maar het is ze nu toch gelukt: de eerste overwinning is binnen. De tegenstander van afgelopen zondag, FC Uden 1, werd met 2-1 verslagen. Een uitstekend, op voorhand niet verwacht resultaat.
De eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. Er kwamen wel kansen, maar geen van beide teams wisten daar succesvol mee om te gaan. Het leek er op dat beide teams ook in de 2e helft nog een aanloop nodig hadden. De eerste 15 minuten gebeurde er niet zo heel veel. Maar daarna werd het een heel spektakel!

In de 60e minuut kreeg Boskant een eerste goede mogelijkheid op een doelpunt. De pass van Jim van der Zanden werd door Stijn van den Biggelaar echter op een haar na gemist. Tien minuten later was het de beurt aan de bezoekers. Na een goede aanval maakte de verdediging van Boskant een domme (onnodige) overtreding. Binnen de 16, dus kon scheidsrechter Schellens niets anders: de bal ging op de stip. Laatste man Wesley Vogels, al opgevallen door z’n haarzuivere diepe ballen richting eigen voorhoede, kwam deze keer echter tekort. Boskant doelman Frank Thijssen wist diens snoeiharde penalty met een voortreffelijke reactie uit het doel te werken. In de 78e minuut kwam de 0-1 alsnog. De diepe bal van Wesley werd door de Boskant verdediging gemist, waardoor Stan van der Zanden vrij voor het doel van Boskant verscheen en na een goede passeerbeweging de 0-1 binnentikte. Boskant ging vol in de aanval in een poging om die achterstand weg te werken. Binnen de minuut was dat karwei geklaard. Na een vrije trap, vanaf zo’n 30 meter van het FC Uden doel, kopte Stijn van den Biggelaar na een mooie duik de 1-1 binnen. In de 88e minuut werd het voor Boskant nog mooier. Rens van de Wijdeven, die intussen was ingevallen, zag z’n hard ingeschoten vrije trap door de benen van doelman Faruk Polat het doel inrollen en daarmee de 2-1 eindstand op het scorebord verschijnen. Met daarna nog twee hele goede kansen, voor elk team één, bleef het spannend en had het zomaar anders kunnen zijn!

Boskant 1 - FC Uden 1_8504 Middeljpg
Boskant 1 - FC Uden 1_8516 Middeljpg
Boskant 1 - FC Uden 1_8519 Middeljpg
Boskant 1 - FC Uden 1_8549 Middeljpg
Boskant 1 - FC Uden 1_8567 Middeljpg


Vorige